Nerăbdare în PSD. Unii lideri cer convocarea mai devreme a unui Congres

Data publicării:
PSD

Reporter: Veți candida pentru șefia partidului?

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD: Întâi să găsim pădurea și după aia să discutăm de urs. Întâi să stabilim data congresului.

Reporter: De principiu?

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD: Să ajungem acolo, să ajungem acolo...

Săptămână viitoare, conducerea centrală a PSD va discuta cererile venite din teritoriu pentru organizarea unui Congres mai devreme de luna noiembrie.

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD: Eu nu resping ideea. Eu am vorbit cu o parte dintre ei, unii au niște argumente serioase. Ei au spus că trebuie cel puțin o lună jumătate pentru a pregăti candidaturile pentru alegerile locale și ei ar fi interesați că acest lucru să se realizeze pâna la 1 decembrie.

Şefii organizaţiilor din Timiș, Mureș, Constanța, Brăila sau Buzău susţin ideea unui congres în termen cât mai scurt.

Sorin Grindeanu, ministrul Comunicațiilor: „Am făcut această propunere, să devansăm data Congresului, să știm foarte bine la jumătatea lunii octombrie ce avem de făcut. Euam vorbit din punct de vedere al unui membru care are 19 ani în PSD şi care vede 2016 ca o provocare pentru PSD. Liviu Dragnea este cel care în momentul ăsta are anvergura necesară, știe ceea ce trebuie să facă”.

Mutarea datei congresului urgentează şi alegerile interne în teritoriu. Liderii de la Gorj, de pildă, ar trebui să organizeze algerile mai repede..

Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj: „Nu avem nici un interes, le-am programat. Nu văd nici o grabă. Când facem un Congres, să fie un Congres foarte bine pregătit. La ora actuală avem președinte interimar, nu e oricine, e un om care știe”.

La Congres, PSD trebuie să decidă şi dacă vor candida alături de UNPR în 2016. O variantă vehiculată ar fi liste comune la alegerile parlamentare, dar la alegerile locale decizia să aparţină organizaţiilor din teritoriu.

Congresul Extraordinar va decide şi liderul partidului. Cea mai mare susţinere în PSD pare să o aibă Liviu Dragnea. Pentru actualul preşedinte interimar, tabăra susţinătoare pregăteşte deja îmblânzirea criteriilor de integritate. Astfel, doar cei care au o condamnare definitivă urmează să fie suspendaţi din funcţiile de partid. Un posibil contracandidat pentru Liviu Dragnea ar fi Valeriu Zgonea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri