Nicuşor Dan, despre atacurile la Kovesi: E un atac la securitatea naţională

Data publicării:
nicusor dan digi24

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că cele mai recente atacuri ale politicienilor la adresa procurorului-şef al DNA, sunt de fapt „un atac la securitatea naţională” și a atras atenția că aceste atacuri vor fi o importantă temă de campanie electorală, relatează News.ro.

nicusor dan digi24

„Aparent este un atac împotriva unei persoane, de fapt e un atac împotriva unei instituţii. Această instituţie rezolvă  chestiunea corupţiei. Suntem cu toţii de acord că ţine de securitatea naţională, deci este de  fapt un atac la securitatea naţională pe care îl poartă nişte partide care pretind că vorbesc cu fiinţa naţională, păstrează fiinţa naţională şi tot felul de vorbe frumoase”, a spus Nicuşor Dan, întrebat cum vede atacurile din ultima perioadă pe care unii politicieni îl au faţă de Kovesi.

Nicuşor Dan a mai spus că, din punctul lui de vedere, atacurile la justiţie vor reprezenta o temă de campanie electorală. 

„Va fi, în opinia mea, una din temele importante ale acestei campanii electorale. Lupta între un stat în care justiţia funcţionează şi o coaliţie a penalilor care doresc ca aceste lucruri să înceteze”, a mai spus Nicuşor Dan.

Liderul USR a mai spus că vrea ca toate tezele de doctorat să devină publice şi să existe o instituţie independentă care să le analizeze.

„În ceea ce priveşte fenomenul plagiatului în învăţământul superior suntem pentru funcţionearea unui instituţii independente, cum pare a fi acest Consiliu de acum. Vrem ca toate teze de doctorat să fie publice, ceea ce în momentul ăsta nu se întâmplă, (...). Să avem o instituţie în care toţi să avem încredere, care să analizeze toate tezele de doctorat. Din punct de vedere ştiinţific să spui dacă o teză de doctorat este un plagiat sau nu e o chestiune foarte simplă", a spus Nicuşor Dan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri