Nicuşor Dan vrea referendum pentru demiterea Gabrielei Firea

Data publicării:
nicusor dan vot 5 iunie_digi24

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a anunţat că ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la finalul primului an de mandat, scrie News.ro.

nicusor dan vot 5 iunie_digi24

Nicuşor Dan a prezentat, într-o conferinţă de presă, situaţia de la Primăria Generală, în viziunea Uniunii Salvaţi România, după cinci luni de mandat. O primă concluzie ar fi că în acest timp câteva milioane de euro au fost alocaţi eronat. „Activitatea domniei sale este deplorabilă”, a spus liderul USR.

Nicuşor Dan a mai spus că RADET a ajuns în aceste luni în insolvenţă, cu risc mare de faliment. Potrivit preşedintelui Uniunii Salvaţi România, în prezent, în Primăria Generală este o transparenţă şi mai slabă decât cea din vremea lui Sorin Oprescu. El a mai acuzat-o pe Firea de înfiinţarea de structuri paralele celor existente deja în Primărie şi angajarea de personal pe perioadă determinată, evitând ca aceşti oameni să aibă statutul de funcţionar public şi să existe obligativitatea ca aceştia să îşi depună declaraţii de avere şi interese, pe site-ul instituţiei. „Vedem cum, în Primăria Generală, fără niciun fel de concurs, au început să apar oameni din anturajul lui Pandele, Becali şi Robert Negoiţă, fără concurs, fără evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care aceşti oameni ar trebui să fie angajaţi în Primăria Generală”, a spus Nicuşor Dan.

Liderul USR a susţinut că primarul general a luat, până acum, doar decizii populiste, electorale. „Ce am văzut un în aceste cinci luni este populist. Au fost date acte administrative cu conţinutul de tipul «vom face»: vom reabilita spitale, vom înfiinţa o autoritate pentru clădirile cu risc seismic, vom face cabinete medicale în şcoli”, a spus Nicuşor Dan. „Mai aşteptăm până la împlinirea unui an de mandat, iar în situaţia în care chestiunile vor continua în acest mod, luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului Gabriela Firea”, a anunţat liderul USR.

Conform legii, un referendum local pentru demiterea primarului poate fi convocat la solicitarea a 25% dintre cetăţenii cu drept de vot ai localităţii. În Bucureşti, în iunie 2016, erau 1.533.340 de alegători pe listele electorale permanente. Ceea ce înseamnă că solicitarea pentru referendum ar trebui semnată de peste 383.300 de bucureşteni. Gabriela Firea a fost aleasă primar general al Capitalei cu 246.553 voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri