Noi „legi cu dedicație” votate în Senat. Una dintre ele l-ar putea ajuta pe Dan Șova

Data publicării:
SENAT ROMANIA

 „Calitatea de deputat şi senator este, de asemenea, incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale care desfăşoară sistematic şi efectiv activităţi comerciale”, se arată în amendamentul adoptat de majoritatea senatorilor. Astfel, parlamentarii vor putea face parte, fără să mai incompatibili, din conducerea firmelor care declară activitate ocazională.

Un alt proiect controversat adoptat de Senat le interzice procurorilor să mai confişte comunicări dintre avocaţi şi clienţii lor. DNA a criticat deja această lege care ar anula mai multe probe administrate, inclusiv în dosarele care-i vizează pe Dan Șova și pe Victor Ponta. Acest proiect trebuie să mai primească şi votul Camerei Deputaţilor.

Senatorii sunt gata să-i ajute şi pe funcţionarii publici cu probleme penale.

Articolul care spune că: „În cazul în care funcţionarul public este trimis in judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni (...), persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune suspendarea funcţionarului public din funcţia pe care o deţine" a fost pur şi simplu eliminat din Statutul Funcţionarului Public.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri