Prefectul de Giurgiu, criticat de ministrul Carmen Dan, schimbat de Grindeanu

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu juramant semneaza170104_COTROCENI_GUVERN_13_INQUAM_Octav_Ganea

Prefecţii din Giurgiu şi Prahova au fost demişi, premierul Sorin Grindeanu semnând hotărârile de numire a succesorilor lor, precum şi a unui nou prefect în judeţul Mehedinţi.

grindeanu juramant semneaza170104_COTROCENI_GUVERN_13_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM - Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu i-a demis, joi, pe prefectul judeţului Giurgiu, Zorinel Niculcea şi pe cel al judeţului Prahova, Daniel Grigoraş.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut sâmbăta trecută premierului Sorin Grindeanu să îl demită pe prefectul judeţului Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce l-a căutat la telefon timp de trei ore şi acesta "a fost de negăsit".

În replică Niculcea a spus că nu a răspuns la apelurile primite de la ministrul de Interne deoarece nu a fost sunat pe telefonul de serviciu, ci pe unul pe care nu îl foloseşte în mod ”uzual”, având acel număr din perioada în care era prefect al judeţului Teleorman.

Noul prefect de Giurgiu este Nina-Carmen Crişu.

Daniel Grigoraş a fost înlocuit din funcţia de prefect de Prahova de către Ioana-Mădălina Lupea, care a fost până acum subprefect al judeţului.

O altă hotărâre de Guvern prevede numirea inspectorului guvernamental Nicolae Drăghiea în postul de prefect de Mehedinţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri