Noi privilegii pentru foștii președinți

Data publicării:
basescu maini

Foştii preşedinţi ai României ar putea primi de la stat şi un imobil pentru amenajarea unui cabinet cu secretar şi consilier, pe lângă locuinţa de protocol, la care au dreptul. O ordonanţă de Urgenţă în acest sens a primit votul Comisiei de administraţie din Senat.

Fostul preşedinte Emil Constantinescu are deja un birou la fundaţia pe care o conduce şi spune că nu va cere alt spaţiu de la RAPPS, deşi consideră utilă modificarea legii.

Emil Constantinescu, fost preşedinte al României: "La reşedinţă sau aici la acest cabinet am primit de când mi-am încetat mandatul zeci de foşti sau şi de actuali şefi de stat în funcţie, ambasadori."

Fostul preşedinte locuieşte într-o vilă RAPPS în vecinătatea bulevardului Kiseleff al cărui acoperiş s-a prăbuşit. Pe durata reparaţiilor nu a vrut să se mute într-o altă casă pusă la dispoziţie de stat.

Emil Constantinescu, fost preşedinte al României: "Este deranjant, sigur, este zgomot, este praf, dar eu am fost geolog şi am trăit şi în mină şi în adânc, şi în cariere, în praf aşa încât nu mă impresionează prea mult."

În schimb fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat tot timpul nemulţumit de casa în care a trebuit să se mute după terminarea mandatului.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a mutat într-o vilă de protocol în 2015. Şi atunci, ca şi acum, una dintre marile sale nemulţumiri se referă la faptul că nu are spaţiu suficient pentru a-şi amenaja un birou.

Aşa ca a făcut nenumărate solicitări către autorităţi, lucru consemnat şi în expunerea de motive a Ordonanţei de Urgenţă. În document se precizează că "De-a lungul timpului, domnul Traian Băsescu a revenit cu solicitări atât către RA-APPS cât şi către Secretariatul General al Guvernului reclamând faptul că imobilul pus la dispoziţia sa nu asigură existenţa spaţiului puntru un cabinet de lucru în care să îşi poată desfăşura activitatea alături de cei doi angajaţi stabiliţi prin lege."

La rândul său fostul preşedinte Ion Iliescu nu va cere un spaţiu pentru birou. După ce a părăsit biroul din strada Atena, fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a amenajat cabinetul, biroul, într-o anexă a vilei în care locuieşte.

Ion Iliescu locuieşte din 1990 la parterul unui vile din cartierul Primăverii, iar în 1996 a cumpărat imobilul. În 2008 a primit din partea Guvernului şi dreptul de folosinţă gratuită a terenului aferent clădirii, având o suprafaţă de peste 1000 de metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri