O. Vasilescu: Miniștrii demisionari își vor retrage demisiile, pentru a evita blocarea ministerelor

Data actualizării: Data publicării:
original_spf_9176

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

 

Mâine miniștrii demisionari își vor retrage demisiile și vor asigura funcționarea ministerelor, PÂNĂ LA DATA ÎNVESTIRII UNUI ALT GUVERN DE CĂTRE PARLAMENT, care poate însemna o săptămână sau două.

Se întâmpla acest lucru deoarece premierul nu a transmis la președinție decât demisiile a doi miniștri și nici măcar pentru acestea nu s-a emis decret.

In cazul in care nu ne retragem demisiile, activitatea ministerelor va fi blocată pana la investirea noului guvern pentru ca nu mai are nimeni drept de semnătura și nu se mai pot delega atribuții nici măcar către secretarii de stat.

Este singura soluție posibila din punct de vedere juridic pentru a nu interveni blocaj instituțional. Miniștrii rămân in funcție doar pana la data constituirii unui nou guvern care va fi aprobat de parlament in cel mai scurt timp”, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Ea a precizat la un post de televiziune, că inclusiv demisiile lui Sevil Shhaideh şi Carmen Dan pot fi retrase întrucât preşedintele nu a emis decretele de revocare din funcţie.

Până acum demisiile noastre nu au devenit operaţionale pentru că ar fi trebuit ca preşedintele să emită un decret, ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în cazul celor două doamne pentru care au fost trimise la Cotroceni demisiile lor”, a mai spus Vasilescu, citată de News.ro.

Demisia lui Sevil Shhaideh şi a lui Carmen Dan, înaintate de Sorin Grindeanu preşedintelui, au fost depuse vineri la Palatul Cotroceni, alături de propunerile ca premierul şi Augustin Jianu să ocupe, interimar, portofoliile Internelor şi Dezvoltării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri