Mesaj dinspre BNR: "Trebuie să creştem integritatea guvernului"

Data actualizării: Data publicării:
BNR

Economia României are nevoie de o integritate mai mare a Guvernului pentru a creşte sustenabil pe termen lung, în condiţiile în care există o puternică corelaţie între cele două, a declarat marţi un consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Lucian Croitoru, în cadrul evenimentului Profit Growth Forum, organizat de Profit.ro la BNR.

 
Lucian Croitoru consideră că o economie nu poate creşte sustenabil fără o evoluţie în paralel şi a integrităţii Guvernului, în contextul în care ţările cele mai dezvoltate au, de regulă, şi cele mai scăzute niveluri ale corupţiei. ”Pentru a creşte sustenabil, trebuie să creştem integritatea guvernului (...). Există o puternică corelaţie între integritate guvernului şi o creştere puternică. Acum, România are un nivel al integrităţii guvernamentale la 40%”, a afirmat Croitoru, citat de News.ro.
Oficialul a subliniat că există şi o legătură puternică între reducerea corupţiei si creşterea economiei. În plus, avansul gradului de intermediere financiară este şi el foarte important pentru o dezvoltare sustenabilă, potrivit lui Croitoru.
În cadrul aceluiaşi eveniment, directorul general al BCR, Sergiu Manea, a subliniat şi impotanţa dezvoltării infrastructurii în vederea atragerii de investiţii pe termen lung. ”Investiţiile în infrastructura de transport este esenţială. Creşterea eficienţei în transporturi atrage după sine şi investiţii în parcuri industriale şi logistice”, a afirmat Manea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri