Olguţa Vasilescu: S-au depus observaţii şi de la Ministerul Muncii pentru Legea salarizării unitare

Data actualizării: Data publicării:
lia olguta vasilescu

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va da aviz favorabil pentru proiectul legii salarizării unitare, pentru a intra săptămâna viitoare în procedurile parlamentare, precizând că s-au depus observaţii pe lege de către ministerele Justiţiei, Finanţelor, Dezvoltării, dar şi de ministerul pe care ea îl conduce, toate acestea urmând să fie transmise Legislativului. Ministrul a subliniat că proiectul ar putea suferi modificări la Parlament, dar nu crede că vor fi de natură să modifice şi principiile legii, scrie News.ro.

”Dăm astăzi acest punct de vedere la solicitarea Senatului, astfel încât să intrăm în calendarul normal de aprobare, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, a acestei legi. E o măsură pe care noi o avem prinsă în programul de guvernare. Punctul de vedere al nostru (...) este unul pozitiv, cu observaţii”, a declarat premierul Sorin Gindeanu, dându-i ulterior cuvântul ministrului Muncii pentru mai multe explicaţii.

Astfel, Olguţa Vasilescu a afirmat că Guvernul va da aviz favorabil pentru proiectul legii salarizării unitare pentru a intra săptămâna viitoare în procedurile parlamentare, exprimându-şi speranţa că Legea salarizării unitare va fi adoptată până la data de 1 iulie.

”Urmează să votăm astăzi avizul favorabil pentru a intra săptămâna viitoare în procedurile parlamentare, mai precis la Senatul României. S-au depus observaţii pe lege de către ministerele Justiţiei, Finanţelor, Dezvoltării şi al Muncii. Toate aceste observaţii vor fi transmise Parlamentului. Legea respectă programul de guvernare şi ţintele asumate în acest program. Desigur că ea poate suferi modificări la Parlament, dar nu credem că vor fi de natură să modifice şi principiile din această lege. Iniţiatori au fost în permanent contact cu ministerele de resort şi s-a colaborat foarte bine. (...) Noi sperăm să fie adoptată până la data de 1 iulie, aşa cum este prevăzut şi în programul nostru de guvernare. De altfel, faptul că ea a fost transmisă direct Parlamentului şi nu a fost asumată prin Guvern ca şi proiect de lege scuteşte cu o lună de zile toate termenele de adoptare”, a explicat Olguţa Vasilescu.

Executivul urmează să formuleze, în şedinţa de vineri, un punct de vedere cu privire la propunerea legislativă privind salarizarea unitară, pas procedural necesar, întrucât proiectul nu a fost înaintat de Guvernu, ci asumat de parlamentarii PSD şi ALDE, deşi a fost elaborat sub coordonarea ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, elemente din acesta fiind prezentate public tot de ea.

Executivul este obligat să de un punct dea vedere pe orice proiect de lege depus şi care urmează să fie discutat în Parlament.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a depus la Parlament proiectul Legii salarizării în urmă cu două săptămâni, după mai multe amânări.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri