Omul-paravan, apărat chiar de avocata lui Liviu Dragnea

Data publicării:
Maria Vasii avocat

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din judeţul Teleorman, la care a deținut 90% din acțiuni fiul liderului PSD, Valentin Ştefan Dragnea, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore. Detalii despre acuzațiile care i se aduc acestuia a furnizat avocata Maria Vasii, cea care îl reprezintă și pe Liviu Dragnea.

„Acuzaţia vorbeşte despre o pretinsă evaziune fiscală cu un prejudiciu ce nu depăşeşte 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic această sumă nu reprezintă cred un prejudiciu atât de mare. Avem încredere în procuror şi credem că a fost un gest de prudenţă din partea acestuia în condiţiile în care mai sunt persoane de audiat. Avem încredere că măsura preventivă nu se va prelungi sau că, dacă va fi o măsură preventivă, aceasta nu va fi cu privare de libertate”, a declarat avocata lui Ilie Dragne.

Acesta a fost reținut de procurori în cursul zilei de joi.

Ana Maria Vasii îl reprezintă însă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, în acțiunile pe care acesta le întreprinde după condamnarea în dosarul „Referendumul”. În urmă cu mai puțin de o lună, avocata anunța că a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe motiv că i-ar fi fost încălcat clientului său dreptul la un proces corect, deoarece motivarea deciziei în dosarul „Referendumul” nu ar fi fost redactată în condițiile prevăzute de lege (în 30 de zile și sub semnătura președintelui completului de judecată).

Avocata Vasii a însoțit-o la audierea din iulie de la DNA și pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, când a fost chemată să dea relații despre vânzarea a trei imobile în cursul anului 2009, în dosarul deschis de DNA după investigațiile Rise Project privind afacerile din Brazilia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri