Orban: PNL nu are nicio datorie faţă de Cioloş, dimpotrivă

Data publicării:
LUDOVIC ORBAN agerpres_9051254
Foto: Agerpres

Liberalul Ludovic Orban, candidat pentru şefia PNL, a declarat, joi, la Alba Iulia, că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de Dacian Cioloş, ci dimpotrivă Cioloş are datorii faţă de PNL deoarece partidul l-a sprijinit în toate funcţiile pe care le-a deţinut de-a lungul carierei sale publice.

LUDOVIC ORBAN agerpres_9051254
Foto: Agerpres

Ludovic Ordan a spus, într-o conferinţă de presă, că din punctul său de vedere, Dacian Cioloş este binevenit dacă doreşte să se înscrie în PNL şi chiar dacă intenţionează să candideze la şefia partidului, dacă acest lucru i-ar fi permis de statut.

„Domnul Cioloş trebuie să spună ce vrea să facă. Dacă vrea să se înscrie în PNL din punctul meu de vedere este binevenit, dacă vrea să candideze la orice funcţie, este binevenit să candideze la orice funcţie, inclusiv funcţia de preşedinte. Eu nu m-aş simţi în niciun fel deranjat dacă domnul Cioloş ar veni şi ar vrea să candideze la funcţia de preşedinte al PNL dacă îi dă voie statutul şi partidul. Pe de altă parte nimeni nu îi poate garanta domnului Cioloş că va ocupa o anumită funcţie. Suverani în momentul de faţă, conform normelor democratice care stau la baza activităţii, sunt membrii PNL, organismele statutare, congresul, cei 5.000 de delegaţi care vor participa la congres şi care vor vota fiecare în funcţie de percepţia binelui partidului” a spus Ludovic Orban, potrivit News.ro.

El a adăugat că se vorbeşte foarte mult despre Dacian Cioloş în legătură cu Partidul Naţional Liberal fără ca Dacian Cioloş să spună ceva legat de acest subiect.

Ludovic Orban a mai spus că din punctul său de vedere Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de Dacian Cioloş, ci dimpotrivă Dacian Cioloş are datorii faţă de PNL.

„În ceea ce mă priveşte, consider că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de Dacian Cioloş, dimpotrivă, Dacian Cioloş are datorii faţă de PNL. Partidul Naţional Liberal l-a sprijinit pe Dacian Cioloş în toate funcţiile pe care le-a deţinut de-a lungul carierei sale publice: secretar de stat, ministrul agriculturii, comisar european pe agricultură, prim-ministru şi l-a susţinut şi în campanie ca şi candidat pentru prim-ministru. Eu cred că ar trebui să mai întoarcă câte ceva şi domnul Dacian Cioloş dacă ţine într-adevăr la Partidul Naţional Liberal şi dacă crede că totuşi faptul că PNL l-a susţinut de-a lungul carierei e un lucru care trebuie luat în considerare” a conchis Ludovic Orban.

Liberalul Ludovic Orban, candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL, s-a aflat, joi, în judeţul Alba, unde a avut întâlniri cu activul de partid cu Biroul Judeţean al PNL Alba, consilieri, primari şi viceprimari liberali.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri