Orban: PSD a promis că va curge lapte şi miere, dar după şase luni oferă pelin

Data publicării:
ludovic orban fb

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Neptun, că sesiunea parlamentară care a început vineri este una extrem de importantă pentru evoluţia României. În opinia sa, partidul de guvernamânt duce o politică de distrugere economică potrivit datelor pe primele şase luni şi a spus că PNL trebuie să fie coloana vertebrală a opoziţiei la toate aceste măsuri care riscă să pună pe butuci economia românească, scrie News.ro.

„Sesiunea parlamentară care a început ieri este o sesiune parlamentară, după părerea mea, extrem de importantă pentru evoluţia României. Nu cred că în 27 de ani de democraţie a existat o situaţie atât de gravă aşa cum este situaţia de astăzi a României. Un partid politic a promis în campanie că vor curge râuri de lapte şi miere şi, la şase luni după preluarea puterii, nu numai că nu oferă lapte şi miere României, ci oferă pelin şi ambrozie, dar nu ambrozia care era hrana zeilor, ci ambrozia care produce alergie”, le-a spus Ludovic Orban liderilor şi parlamentarilor PNL.

El a trecut în revistă ceea ce a numit „politica de distrugere economică” dusă de PSD de când a ajuns la Guvernare, spunând că, după Ordonanţa 13 şi după ce a validat sloganul „noaptea ca hoţii", acum are ca principală preocupare să ia cât mai multe piei de pe oamenii care produc în România, de pe oamenii activi economic, de pe oamenii care muncesc, creează, construiesc, generează profit, care sunt activi.

„Uitaţi-vă la datele de pe primele şase luni şi veţi vedea dimensiunea dezastrului - creşterea deficitului balanţei comerciale cu peste 30%, existenţa unui deficit bugetar de 6,2 miliarde, încasări mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde, scăderea investiţiilor pe totalul economiei investiţiilor private cu peste 12%, scăderea dramatică a investiţiilor publice, nu se mai poate vorbi despre un Guvern care să susţină investiţiile publice. Răspunsul pe care îl dă partidul de guvernământ la această situaţie, în loc să fie un răspuns de stimulare economică, de motivare a celor care au capacitatea de a asigura dezvoltarea economică, a firmelor, a tuturor actorilor economici şi sociali care pot să genereze prosperitate răspunsul Guvernului este contrar, este unul clar şi limpede: dă cu biciul în calul care trage”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL le-a spus liberalilor prezenţi la reuniunea de la Neptun, unde s-au reunit liderii centrali şi cei judeţeni ai partidului alături de parlamentarii şi europarlamentarii liberali, că partidul din care fac parte nu poate accepta să privească toate măsurile fiscale aberante pe care le introduce partidul de guvernământ şi a precizat că PNL, în sesiunea parlamentară care începe, trebuie să fie coloana vertebrală a opoziţiei din societate la toate aceste măsuri care riscă să pună pe butuci economia românească.

„În afară de opoziţia dură şi clară pe care o aştept din partea dumneavoastră ca parlamentari ai PNL, trebuie să devenim ca partid politic un izvor de propuneri legislative care într-adevăr să facă diferenţa între noi şi partidul de guvernământ, să arate ce fel de Românie ne dorim noi în comparaţie cu România coruptă, sărăcită în mod programat şi aflată într-o stare de dominaţie de tip feudal pe care o oferă partidul de guvernământ”, a conshis liderul PNL.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri