Ovidiu Grecea, numit pentru a doua oară consul general al României la Vancouver

Data actualizării: Data publicării:
ovidiu grecea - mae
Ovidiu Grecea (centru), găzduind în 2014, la Rio de Janeiro, o manifestare legată de Ziua Principatelor Române FOTO: mae.ro

Ovidiu Grecea, fost şef al Corpului de Control în guvernarea CDR, a fost numit în postul de consul general al României în Vancouver, Canada. Este a doua oară când Grecea este numit în acest post, prima numire având loc în decembrie 2016, la finalul mandatului guvernului Cioloş.

ovidiu grecea - mae
Ovidiu Grecea (centru), găzduind în 2014, la Rio de Janeiro, o manifestare legată de Ziua Principatelor Române FOTO: mae.ro

Decizia de numire a fost semnată de către premierul Mihai Tudose pe 4 august şi a fost publicată luni în Monitorul Oficial, scrie News.ro.

Ovidiu Grecea a fost ofiţer în DGIPI, iar în timpul guvernării CDR a fost numit şef al Corpului de Control al Guvernului, dar a demisionat în perioada în care Mugur Isărescu era prim-ministru.

În timpul guvernării Adrian Năstase a devenit consul al României la Sydney, pentru ca apoi să fie detaşat la consul la Los Angeles. Din 2008 până în 2016 a ocupat postul de consul genera al României la Rio de Janeiro.

Pe 21 decembrie 2016, Dacian Cioloş a numit 12 noi consuli generali în posturi vacante sau ocupate de persoane la final de mandat. Printre ele, s-a aflat şi Ovidiu Grecea, care a fost transferat la consulatul general de la Vancouver. 

În martie 2017, premierul Sorin Grindeanu a anulat hotărârea anterioară de numire a lui Grecea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri