Pandele vrea să organizeze referendum pe 26 mai, în Voluntari, pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc

Data actualizării: Data publicării:
pandele fb 1

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, vrea să organizeze pe 26 mai un referendum local privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc și pariuri în localitate.

„Sub nicio formă nu vrem să contracarăm referendumul pe justiție. Am luat decizia în urma mai mulor audiențe pe care le-am primit. Cetățenii au spus că copiii lor au căpătat acest viciu. Sunt soții care mi-au spus că soții lor aduc mai puțini bani acasă pentru că au căpătat acest viciu. (...)

Am ales data aceasta pentru a nu face multe cheltuieli, nu are legatură cu referendumul pe justiție. (...) O altă modalitate legală pentru a intezice această activitate e prin referendum.

Întrebare va fi: „Sunteți de acord ca pe teritoritul orașului Voluntari să mai avem jocuri de noroc. Răpunsul este da sau nu. E foarte simplu”, a declarat Florin Pandele, la Digi24.

Într-un interviu pentru G4media, edilul a declarat în localitatea pe care o conduce că sunt 30 de săli de jocuri de noroc și că oamenii i-au solicitat să rezolve problema, pentru că mulţi tineri au ajuns dependenți de aceste jocuri și pierd sume mari de bani la aparate. Acesta este motivul pentru care primarul susține că vrea să profite de organizarea referendumului și să interzică astfel de activităţi comerciale în Voluntari. Nu este prima încercare a edilului de a rezolva problema. Anul trecut Consiliul Local a dat o hotarâre în care a solicitat interzicerea jocurilor de noroc, dar fără rezultat, a mai declarat Florentin Pandele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri