Părerile liderilor din PSD despre premierul propus de Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
sevil

Sevil Shhaideh nu este pe placul tuturor liderilor PSD. Nominalizată la postul de premier, ea este considerată o propunere nepotrivită pentru această funcţie de către Mihai Chirica, unul dintre vicepreşedinţii PSD. Preşedintele de onoare al partidului spune, însă, că are toată încrederea în nominalizarea făcută de Liviu Dragnea.

Privită ca o surpriză, nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier primeşte şi critici din interiorul partidului. Primarul municipiului Iaşi nu vede cu ochi buni propunerea făcută de Liviu Dragnea.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: Ca vicepreşedinte PSD, atâta timp cât am împuternicit preşedintele la nivel naţional să ia o decizie şi asta a considerat-o necesară, mă gândesc că a avut mai multe necunoscute în studiu decât am avut eu cu mintea mea, cu sufletul meu şi a luat această decizie. Dacă mă întrebaţi ca cetăţean nu cred că este cea mai potrivită, dacă mă întrebaţi ca primar, crescut lângă statuia lui Ştefan cel Mare, este nepotrivită.

Ieşirea din rând a vicepreşedintelui PSD e taxată de preşedintele de onoare al partidului. În plus, Ion Iliescu îi cere lui Klaus Iohannis să accepte propunerea avansată de PSD.

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD: Ce are Ştefan cel Mare cu Shhaideh? Domnul Dragnea o cunoaşte, au lucrat direct, a fost ministru, este o femeie cu prestanţă şi cu experienţă este opţiunea lor, îşi asumă răspunderea pentru propunerea pe care o fac. Am toată încrederea în propunerea pe care a făcut-o Dragnea.

Nici preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ nu e de acord cu afirmaţia vecinului său.

Ioan Arsene, preşedinte PSD Neamţ: Din punctul meu de vedere, nu cred că există nicio rezervă în tot activul PSD vizavi de doamna Sevil. Eu cred că domnul Chirică greşeşte, cred că propunerea pentru doamna Sevil este foarte bună.

După consultări, Liviu Dragnea a reacţionat pe un ton nervos când a fost întrebat de ce a propus un etnic tătar, de religie musulmană, la şefia Palatului Victoria.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Nu are rost să puneţi această întrebare, este un cetăţean român care are toate drepturile.

Propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier este contestată pe scena politică. Liderul PMP, Traian Băsescu îl întreabă pe Liviu Dragnea, pe Facebook: „Ce crezi că spun aliaţii noştri din NATO şi UE despre o astfel de desemnare? Cum crezi că stăm cu încrederea?”.

Sevil Shhaideh este susţinută, însă, de socialiştii europeni, care au salutat nominalizarea acesteia pentru funcţia de premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri