Parlament. Deputații PMP aderă la fostul grup al PP-DD

Data publicării:
eugen tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac FOTO: Digi24

Grupul Democrat şi Popular va fi format din 16 deputaţi, din care șase sunt de la PMP şi zece sunt ai PND, fost PP-DD.

Deputatul Daniel Fenechiu a declarat, după condamnarea lui Dan Diaconescu, că vestea nu-l bucură, cu atât mai mult cu cât i-a fost şi avocat, dar admite că denumirea grupului parlamentar a fost schimbată tocmai pentru o delimitare clară de de Dan Diaconescu.

„Vom acţiona la nivel parlamentar împreună. În plan politic, fiecare îşi continuă drumul său”, a precizat liderul PMP, Eugen Tomac.

Deputaţii din grupul Democrat şi Popular, format din PMP şi PND (fost PP-DD), „nu vor primi indicaţii” de la Traian Băsescu pentru că sunt „persoane mature şi înţelepte”, a declarat, miercuri, deputatul Daniel Fenechiu, precizând că liderul grupului va fi Ştefan Burlacu, relatează Mediafax.

Fenechiu a mai spus că săptămâna trecută cele două formaţiuni au semnat un protocol de colaborare.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost, marți, la sediul PMP, pentru a le da sfaturi membrilor tinerei formațiuni și pentru a-i felicita că „au salvat democrația” fiind singurii care s-au opus numirii lui Eduard Hellvig la șefia SRI.

Întrebat dacă a PMP vrea să şteargă asocierea cu Elena Udrea, Eugen Tomac a răspuns: „Nu e vorba de aşa ceva, PMP îşi continuă drumul său de consolidare. În Parlament ne vom desfăşura activitatea în calitate de membri ai PMP în cadrul grupului Democrat şi Popular".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri