Parlamentarii au intrat în vacanță cu o zi mai devreme

Data publicării:
PARLAMENT agerpres 7827797-2

În ultima lor zi de muncă, senatorii au fost greu de găsit deşi patru comisii ar fi trebuit să lucreze.

Două dintre ele au avut ușile închise, iar la alte două au venit senatori, dar nu în număr suficient de mare cât să fie cvorum. Așadar nici acestea două nu au lucrat până la urmă”, transmite corespondentul Digi24 Alina Manolache.

La Comisia de Transporturi şi la cea de Agricultură nu a venit nimeni. La Comisia de Cultură, puţinii senatori prezenţi s-au adunat în biroul preşedintelui, Georgică Severin, pentru o discuţie informală.

Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură: Până în momentul de faţă sunt patru colegi.

Reporter: Şedinţa trebuia să înceapă de un sfert de oră, cât timp îi mai aşteptaţi?

Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură: Să ştiţi că mai ales acum de Crăciun trebuie să fim mai largi, să-i aşteptăm pentru că toată lumea încearcă să-şi facă datoria.

Ionel Agrigoroaiei, senator UNPR: Care absentează, dar nu pot eu să mă pronunţ despre colegii care absentează, dacă absentează, deci dacă sunt absenţi nu am de unde să ştiu eu.

Şi la Comisia de buget sunt prezenţi tot patru senatori. Şi aici şedinţa este declarată închisă din lipsă de cvorum.

Viorel Arcaş, Preşedintele Comisiei de buget din Senat: Ultima şedinţă fără şedinţă, ce să facem, ultima zi, toată lumea e grăbită. Aseară am avut o discuţie cu colegii la plen, ziceau că vin la şedinţă astăzi, din păcate au venit, dar insuficienţi, am fost numai patru, aveam nevoie de şase măcar. Probabil că au plecat acasă.

La cameră, deputaţii s-au mobilizat încet-încet.

Inițial au fost 103 deputați, după care s-au strâns până la 200, astfel încât să fie cvorum de ședință și să poată vota legile pe ultima sută de metri”, transmite corespondentul Digi24 Alina Manolache.

182 de deputați au lipsit în ultima zi de sesiune, înainte de vacanța de iarnă. Președintele de ședință a încercat să scuze absenteismul în masă.

Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților: Prezența e cea anunțată de mine - 103, 88 au introdus cartelele, 62 sunt în sală. Restul au semnat și au ieșit la țigară sau la cafea.

Aleşii nu vor trebui să mai treacă prin Parlament până în luna februarie, când se reia următoarea sesiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri