Parlamentarii au semnat „ca primarul”. Scuza PNL pentru aleșii care au susținut proiectul pensiilor speciale

Data publicării:
PLEN PARLAMENT 6788019-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

20 de deputaţi şi trei senatori liberali au semnat propunerea PSD, alături de alţi 232 de colegi din Parlament. Şefii lor sunt supăraţi.

În ședința de conducere s-a stabilit că acest proiect nu are girul PNL. Sunt convinsă că opțiunea va fi de vot împotriva proiectului legat de pensiile speciale”, a spus copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Liberalii care au vrut să-şi asigure o batrâneţe liniştită au propriile variante. De la păcălirea de către iniţiator până la semnarea „ca primarul” a acestui proiect de lege.

„Am crezut că este o revenire la vechea lege. Nu este vechiul proiect, este un alt proiect cu care eu nu sunt de acord pentru că aici se prevede cumul de pensie cu această indemnizaţie”, spune deputatul PNL Mihăiţă Calimente.

Sincer? Motivul a fost în mod special insistenţa unui coleg, deputat PSD din aceeaşi comisie cu mine şi cam asta a fost. Am impresia că majoritatea care eram în ziua respectivă acolo am semnat. Din păcate, îmi reproşez faptul că nu cunosc cu exactitate prevederile şi chiar vreau şi eu să mă uit mai bine”, spune și Florica Cherecheş, deputat PNL.

Un singur deputat liberal pare decis să susțină în continuare proiectul.

E puţin mai mult decât media pensiilor, aşa cum sunt ele calculate pentru statele europene. Între 60 şi 70% din ultima indemnizaţie de parlamentar încasată. 4.000 de lei este o sumă care trece puţin de această marjă”, spune Radu Zlati, deputat PNL.

Lista celor 255 de parlamentari care semnează propunerea privind pensiile speciale ale aleșilor
Emil Hurezeanu despre dorința aleșilor de a avea pensii speciale: Avem un Parlament cu o calitate discutabilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri