Parlamentarii au votat anchetarea guvernului Cioloș

Data actualizării: Data publicării:
parlament plen crop inquam photos
Foto: Inquam Photos

Comisiile de buget-finanţe au primit undă verde de la parlamentari pentru a ancheta activitatea guvernului Cioloş. Decizia a fost luată de plenul reunit al Legislativului.

Parlamentarii au cerut Curţii de Conturi ca până pe 15 februarie să verifice ce s-a întâmplat cu bugetul pe anul 2016. Totul, după ce social-democraţii au acuzat fostul guvern că ar fi lăsat o gaură de 10 miliarde de lei, lucru negat de Dacian Cioloş.

Aproape 250 de aleși s-au pronunțat în favoarea solicitării venite de la PSD. Opoziția s-a declarat împotriva acestui demers.

Fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru de Finanţe, Anca Dragu şi fostul ministru al Fondurilor Europene ar urma să dea comisiilor reunite explicaţii în legătură cu rectificarea bugetară din noiembrie 2016.

Fostul premier a spus astăzi că acuzaţiile sunt nejustificate.

Nerealizarea unor venituri bugetare estimate în 2016 nu are un impact negativ asupra bugetului din 2017. Cei care afirmă că din veniturile prognozate și nerealizate în bugetul pentru 2016 ar fi putut face în 2017 spitale, autostrăzi, majorări de salarii și pensii, fac afirmații pur propagandistice, fără legătură cu regulile de execuție bugetară”, a precizat fostul prim-ministru.

Nu am lăsat nicio moștenire grea actualului guvern. Dimpotrivă, le-am ușurat povara fiscală prin rambursări mai mari de TVA (1 miliard de lei în plus) și le-am creat condiții favorabile pentru a încasa mai mulți bani europeni în 2017”, a adăugat Dacian Cioloș.

Declarațiile sale vin după ce președintele PSD Liviu Dragnea a acuzat fostul guvern că a făcut o gaură de 10 miliarde de lei în buget, prin cea mai recentă modificare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri