Parlamentarii care vor să devină primari

Data publicării:
parlament digi-1

La mai multe primării din ţară bătălia se va da între doi actuali parlamentari. Este şi cazul primăriei sectorului 5, râvnită de liberalul şi social democratul Cristian Rizea.

„Un parlamentar reprezintă unul din cei 500 de burtoşi anonimi, a cărui activitate este foarte greu de cuantificat. Activitatea unui primar este măsurabilă şi este măsurabilă rapid, într-un an-doi poţi să îţi dai seama dacă ai de-a face cu un primar bun sau un primar prost”, spune Ovidiu Raeţchi.

Cristian Rizea face politică de 16 ani şi nu vede nimic când se uită în urmă.

„Dintr-o poziţie de primar poţi într-adevăr să faci şi lucruri care să se vadă în mod direct, cred eu, pentru comunitatea respectivă. Aici este diferenţa, dacă vreţi”, spune el.

Şi pentru primăria Ploieştiului se vor înfrunta doi senatori, liberalul Andrei Voloşevici şi social democratul Daniel Savu. Iar preşedintele comisiei juridice din Senat, liberalul Cătălin Boboc, vrea să scoată la lumină Brăila.

„Din păcate, de 26 de ani de acum, el nu a reuşit să se desprindă cu adevărat de comunism. Este un oraş care merită, prin oameni, prin resursele din acea zonă, merită să se desprindă şi să treacă la un capitalism adevărat”, spune Cătălin Boboc, senator PNL.

Şi alţi parlamentari de Bucureşti vor să se reorienteze. De pildă, senatorul PSD Gabriel Mutu ţinteşte fotoliul de edil la sectorul 6.

De când sunt senator, peste 20 la sută din problemele cu care am fost sesizat ţin de comunitatea locală. Din poziţia de senator este foarte dificil să ajuţi comunitatea”, spune Gabriel Mutu.

Îmi place mai mult în executiv, să vorbesc cu oamenii”, spune și Dan Tudorache.

Iar lista este lungă. Printre parlamentarii care vor să devină aleşi locali se numără şi Gabriela Firea, Vasilica Miron, Cristina Pocora, Claudiu Manda, Dragos Luchian. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri