Parlamentarii propun legi trăsnite. De le Ferma animalelor, la bani pentru jurnalismul de investigație

Data publicării:
RemusCernea

Remus Cernea este de departe parlamentarul cu cele mai nastrușnice idei. Deputatul independent și-a surprins colegii cu propunerea de recunoaștere a delfinilor ca persoane non-umane. Iar asta n-a fost tot. Și romanele lui George Orwell l-au inspirat. Un citat din „Ferma animalelor” ar putea deveni literă de lege în România, ca un semnal simbolic de alarmă împotriva abuzurilor făcute de autorități.

„Toţi oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decât alţii”, sună propunerea legislativă depusă în decembrie anul trecut la Senat. Ideea i-a venit lui Remus Cernea după ce a vizitat comuna Pungești, Vaslui, unde jandarmii și polițiștii patrulează non-stop după protestele faţă de exploatarea gazelor de șist.

Nu doar Remus Cernea a avut idei ieșite din comun. Deputatul Partidului Poporului, Tudor Ciuhodaru, a propus ca reporterii să primească 2% din banii recuperați de stat în urma anchetelor jurnalistice. Parlamentarul are în plan și crearea unui fond special pentru jurnalismul de investigație. Legea ar încuraja în acest fel demascarea corupției, a scris în proiectul de lege înaintat Senatului luna trecută.

Un alt independent, deputatul Ovidiu Ioan Dumitru, s-a înscris și el în trend. A propus modificarea Codului Fiscal prin reducerea TVA-ului la 0% la alimentele de bază. Astfel, pâinea, legumele și carnea n-ar mai fi impozitate. Proiectul de lege a fost depus la începutul lunii la Camera Deputaților și, spre deosebire de inițiativele colegilor săi, el a reușit să obțină susținerea unor parlamentari PNL, PSD, PC și PPDD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri