Parlamentarii se grăbesc să adopte noul Cod Fiscal

Data publicării:
plen parlament inquam photos-2

Foto: Inquamphotos

Senatorii din Comisia de Buget-Finanţe au aprobat modificările Codului Fiscal în mai puţin de 20 de minute. S-au grăbit chiar dacă ştiau că mai sunt lucruri de corectat sau de îmbunătăţit.

Sunt și câteva probleme legate de erori gramaticale, schimbarea adverbului demonstrativ de la feminin la masculin sau invers”, spune Marincă Dincă, senator PNL.

Sunt câteva prevederi legale care trebuie luate în calcul pentru că au apărut acte normative după ce Codul Fiscal a fost trimis în Parlament şi adoptat de Parlament. Ele vor fi aduse în Camera Deputaţilor la Comisia de Buget unde sperăm să fie luate în calcul. Dacă nu, vom vedea la nivel de Guvern cum pot ele să fie introduse în Codul Fiscal”, a spus și Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Liderii politici vor ca proiectul să treacă cât mai repede de votul Parlamentului, având în vedere că toate partidele sunt de acord cu actuala formă a legii.

Joi să avem vot în Camera Deputaţilor şi sperăm ca duminică să fie trimisă la promulgare, iar luni să avem noul Cod Fiscal”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD.

Taxa pe Valoarea Adăugată, a cărei reducere este principala măsură a Codului Fiscal, va scădea în etape: coboară la 20% în 2016 şi la 19% în 2017. Taxa pe stâlp va fi eliminată la anul doar pentru domeniul agricol şi va dispărea complet abia din 2017.

Tot din 2017 va fi eliminată şi supraacciza la carburant. Este anul în care contribuţiile la asigurări de sănătate vor fi plafonate, iar impozitul pe dividende va fi redus la 5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri