Parlamentarii vor să amenajeze locuri speciale pentru fumători

Data publicării:
casa poporului bucuresti turism

Spaţiul este destul de generos şi ar putea fi amenajate aici patru terase, nu una singură. Din 1989 până astăzi, acest spaşiu, această curte interioară nu a fost folosită niciodată. Iată că senatorii i-au găsit acum o întrebuinţare”, relatează Toma Petcu, reporter Digi24.

Propunerea a venit din partea senatorului social-democrat Nicolae Moga.

„În clădirea asta trebuie să găsească secretarul general. Eu deja am văzut câteva oportunităţi. Noi avem o curte interioara, dar am înţeles că nu proprietatea Senatului, ci a Camerei Deputaţilor, dar secretarul general să găsească o legatură cu secretarul Camerei în care fumătorii să poată să fumeze fără să-i deranjeze pe nefumători. Asta e legea. Unde-i lege, nu-i tocmeală”, declara Nicolae Moga, senator PSD.

Au dat o lege care interzice fumatul, dar acum caută soluţii pentru colegii fumători.

„Suntem obligaţi să amenjăm un loc de fumat conform legii. Dacă o sa fie o umbreluţă acolo sau 2 umbreluţe.. .o copertina cu nişte scaune.. ce se întamplă?”, spune Ion Vărgău, secretarul general al Senatului.

„O să mulţumim fumătorii. Asta e important”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Aceeaşi interpretare şi la Camera Deputaţilor.

Ceea ce prevede legea este să se realizeze în spatiile închise un spaţiu anume destinat acestei satisfacţii a unei astfel de nevoi. Cineva că spunea că sala in care sa se fumeze asa cum auzisem pe cineva ca s-a stabilit camera în care se va fuma în Parlament. Va fi Camera Deputaţilor”, spune Niculae Mircovici, secretar în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

O decizie finală trebuie luată până luna viitoare, când legea antifumat intră în vigoare. Atunci nu se va mai putea fuma în niciun spaţiu public închis. Excepţie fac doar locurile special amenajate din aeroporturile internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri