Parlamentul moştenitorilor

Data actualizării: Data publicării:
parlament
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

În legislatura 2016 – 2020 dunt mai mulţi tineri în noul Parlament. Unii continuă tradiţia familiei - ocupă locurile lăsate libere chiar de părinţii lor. Alţii au dat lumea afacerilor pe politică.

Corina Bogaciu este un tânăr parlamentar PSD. La 27 de ani a prins un loc în Camera Deputaţilor. A avut sprijinul şi experienţa tatălui, consilierul local Ion Bogaciu de la Voluntari. În prima sa zi de parlamentar, Corina Bogaciu nu a dorit să discute cu presa.

Corina Bogaciu, deputat PSD: „Îmi pare rău, nu am nimic de comentat. Absolut nimic.”

Social-democrata Ioana Bran a ajuns la 30 de ani direct în conducerea Camerei Deputaţilor. Este secretar al Biroului Permanent, poziţie din care va încasa un salariu de 13.863 de lei pe lună. Este şi membru al uneia dintre cele mai importante comisii permanente, cea pentru Buget. Până acum a lucrat în compania tatălui său, un cunoscut producător de pălincă ce deţine distileriile Bran.

Ioana Bran, deputat PSD: „Acest rezultat este dovada muncii tuturor colegilor şi a programului bun. Ne dorim să ajungem cât mai repede acolo, să implementăm programe, să ne punem pe treabă!”

Andreea Cosma are 40 de ani şi este membru al PSD. Este sora lui Vlad Cosma, fost deputat, condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare, şi fiica lui Mircea Cosma, fost preşedinte al Consiliului Judetean Prahova, condamnat şi el în primă instanţă la 8 ani de închisoare. Ea însăşi este trimisă în judecată. Potrivit Hotnews, Andreea Cosma a ajuns în Parlament de pe un loc neeligibil. Primarii din Cornu şi Buşteni, aflaţi pe locurile dinaintea ei ale listei, au renunţat la postul de deputat. Andreea Cosma nu a avut dosarul complet, motiv pentru care încă nu i s-a validat mandatul.

Mara Mareş, membră a PNL, este cea mai tânără deputată. Are doar 24 de ani şi studii în străinătate. Tatăl său este consilier judeţean PNL şi fost preşedinte PDL Făgăraş. În plus, el este un om de afaceri de succes, important cultivator de cartofi în Braşov.

Mara Mareş, deputat PNL: „Mă califică pregătirea, vine ca o urmare a ceea ce am studiat eu, entuziasmul, energia, puterea de muncă.”

Pe listele PNL a intrat în Parlament şi Mara Calista, fost consilier parlamentar la cabinetul Alinei Gorghiu şi consilier personal al premierului Dacian Cioloş. Mara Calista a candidat la Teleorman.

Mara Calista: „Am ieşit vie şi nevătămată şi sper eu cu un mandat validat, ca să ne apucăm de treabă. Ce priorităţi are un deputat de Teleorman, altul decât cel mai cunoscut om? Priorităţile sunt cele economice, inclusiv crearea de noi locuri de muncă.”

La minorităţi, părinţii şi-au trimis copiii în Parlament, în locul lor. Este vorba despre Iulius Marian Firczak, de la Uniunea Rutenilor, şi Andi-Gabriel Grosaru, de la Asociaţia Italienilor. Minoritatea poloneză va fi reprezentată de Longher, soţia fostului deputat Ghervazen Longher. Acesta din urmă a fost condamnat pentru conflict de interese. Mai precis, pentru că şi-a angajat fratele şi sora la Camera Deputaţilor.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri