Parlamentul va ancheta creșterea prețului la energie

Data actualizării: Data publicării:
170912_dragnea si tudose MINISTRII_PSD_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Plenul reunit al celor două Camere va aproba, în ședința de mâine, înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze situația de la ANRE și creșterea prețului la energie. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea, ca urmare a solicitării formulate de Guvernul Tudose.

170912_dragnea si tudose MINISTRII_PSD_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Am discutat în coaliție și am aprobat solicitarea premierului și, mâine, aprobăm în plenul reunit înființarea unei comisii de anchetă pe ANRE. E bine să aflăm și noi și populația ce s-a întâmplat acolo și care a fost jocul prețurilor la energie în ultima perioadă”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a anunțat numirea lui Mihai Fifor și a lui Gheorghe Șimon la Apărare, respectiv Economie.

Declanșarea unei anchete parlamentare la ANRE a fost pusă în discuție de Guvernul Tudose la începutul lunii august, în condițiile în care Autoritatea Națională de Reglementare în Energie se află în subordinea Parlamentului. „Eu cred că e un moment în care putem să cerem, în numele Guvernului, public, Parlamentului o anchetă la ANRE (...). Parlamentul cred că poate să-l întrebe pe domnul, cum îl cheamă?, Havrileț de ce e lui cald așa de vreo trei luni și nu a făcut ce trebuie”, spunea premierul Mihai Tudose, în ședință de Guvern, după un schimb de replici tăioase cu ministrul Energiei, Toma Petcu.

Tot ministrul Energiei a arătat, ulterior, că s-ar analiza posibilitatea de a transfera o parte din activitatea ANRE în subordinea Guvernului.

Reprezentanții ANRE au reacționat spunând că declarațiile privind funcționarea pieței de energie ar reprezenta o manipulare, iar politizarea ANRE va atrage cu siguranță o procedură de infringement asupra României din partea Comisiei Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri