Partidele caută candidați pentru alegerile locale

Data publicării:
alegatori vot stampila

Social-democraţii caută să profite de scoaterea din scenă a unor primari prin acţiunile DNA, cum e cazul lui Andrei Chiliman de la Sectorul 1. Iar liberalii caută încă soluţia ideală pentru câştigarea Primăriei Capitalei, după ce Sorin Oprescu a afirmat că, în principiu, îşi doreşte încă un mandat. „Am o ambiție în mine să termin tot ce am promis, inclusiv inelul median de nord care, în paranteză, înseamnă autostrada suspendată”, a declarat primarul general al Capitalei.

Este asul din mânecă pe care îl are Sorin Oprescu pentru cursa electorală din 2016. A treia la care ar urma să participe! În contrapartidă, liberalii vor pe cineva care să aibă profilul preşedintelui Klaus Iohannis. În cursa internă s-au înscris Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi fostul premier Petre Roman.

Vasile Blaga este de părere că „PNL este cel mai puternic partid din România, iar validarea va fi în prima bătălie electorală, cea din locale. Acela este adevăratul sondaj.”

Disputată aprig va fi şi primăria Sectorului 1, care are la dispoziţie un buget de peste un miliard de lei. Cu Andrei Chiliman suspendat din funcţie, liberalii o pregătesc pentru alegeri pe Diana Tuşa. PSD încă mai caută omul potrivit. În cărţi este Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, și Constantin Iacov, fostul patron al FC Naţional. Ar vrea să-şi asume o candidatură şi Dan Tudorache, liderul organizaţiei de sector a PSD.

La sectorul 3, liberalii sunt cei care se înghesuie. Florin Alexe, deputat PNL, spune că „s-au înscris consilierul local Inocenţiu Voinea, viceprimarul Sectorului 3, Cristian Tudorache, Bogdan Jansen, fost manager al Spitalului Caritas, şi fostul ministru Eugen Nicolăescu.”

La sectorul 4, toate partidele vor să îl susţină pe Cristian Popescu Piedone. Conservatorul ar putea bate palma în 2016 cu UNPR.

În ţară, aleşii locali în funcţie au prioritate. Pe de altă parte, sunt mulţi care vor să lase Parlamentul pentru administraţia locală. „Nu spun că nu voi mai candida. Trebuie să analizez cu mare grijă să văd cât mai merită să dedic din viața mea interesului public”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Cristina Pocora, deputat PNL, s-a înscris în competiţia internă alături de mai mulţi colegi din Ialomiţa. „ Vedem care dintre noi are cea mai mare susţinere, cel mai bun proiect, astfel încât PNL să aibă cel mai bun candidat”, spune aceasta.

Liberalii mai au la dispoziţie o zi să-şi anunţe intenţia de a candida în 2016. Social-democraţii, în schimb, au timp până în toamnă să se decidă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri