Partidele, din vacanță cu gândul la alegeri

Data publicării:
vot stampila votare

La început de an, liberalul Cristian Buşoi şi-a prezentat deja priorităţile pe care le va avea, dacă va fi ales să conducă Primăria Capitalei.

„Asumarea unui proiect major și anume aceea a construirii unui mare spital de urgență, cel mai mare din estul Europei. Cred că viitorul administrator al Bucureștiului va trebui să asume demararea unui program de reabilitare a clădirilor cu risc seismic”, a spus Cristian Bușoi.

În barca social-democraţilor lucrurile sunt încă incerte. Sondajele PSD arată că bucureştenii o preferă pe Gabriela Firea în fotoliul de primar. Partidul condus de Liviu Dragnea nu a stabilit încă nimic concret. Cât despre ALDE, numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost vehiculat pe lista posibililor candidaţi. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat. Un singur lucru este cert: ALDE nu va face parte din alianţe politice la alegeri.

Nu sunt în situația în care să refuz de principiu o astfel de idee, dar vă spun clar - nu acesta este obiectivul pe care eu îl urmăresc. Vom merge singuri la locale și parlamentare și obiectivul politic este să fim a treia forță politică după alegeri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Şi numele lui Traian Băsescu a fost vehiculat pentru Primăria Capitalei.

Nu intenționez să fac acest lucru, nici să candidez la PMB, nici la parlamentare, ceea ce nu exclud e să fac ce trebuie”, a spus Traian Băsescu.

Anul acesta alegerile locale vor fi organizate după reguli noi. Primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin, aşa cum s-a întâmplat şi în 2012, când legislaţia a fost modificată în timpul guvernării Boc. De asemenea, preşedinţii de Consilii Judeţene nu vor mai fi aleşi prin vot direct, ci vor fi aleşi din rândul consilierilor judeţeni, prin votul majorităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri