Partidul Jobbik se declară „şocat” de interdicţia intrării în România a politicienilor săi

Data publicării:
gabor vona - 6409527-AFP Mediafax Foto-ATTILA KISBENEDEK

 

Autorităţile din România au interzis mai multor cetăţeni unguri să pătrundă pe teritoriul său, evocând un comportament extremist „demonstrat împotriva României”.

Sunt vizaţi membri şi simpatizanţi din cadrul unor organizaţii naţionaliste radicale ungureşti ca Jobbik, „Mişcarea de Tineret Şaizeci şi patru de judeţe”, Betyarsereg şi Noua Gardă, a anunţat vineri Ministerul român de Interne.

Pal a declarat că măsura adoptată de către autorităţile din România este „de neînţeles”, adăugând că politicienii Jobbik nu au comis acţiuni sau infracţiuni care să motiveze o asemenea interdicţie.

El a anunţat că partidul va introduce „problema” pe agendă după sărbătorile publice de sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului român de Interne, Monica Daibog, a refuzat să prezinte numele persoanelor vizate şi a precizat că ministerul a iniţiat o procedură judiciară prin care urmează ca acestea să fie declarate indezirabile.

Răspunzând unei întrebări cu privire la liderul Jobbik Gabor Vona, ea a declarat că împotriva acestuia au fost declanşate proceduri penale.

Preşedintele român Traian Băsescu a îndemnat marţi la adoptarea unor măsuri împotriva liderilor Jobbik şi membrilor formaţiunii din România, în urma unui miting în favoarea acordării autonomiei Ţinutului Secuiesc, desfăşurat luni la Târgu Mureş. Premierul român Victor Ponta a declarat miercuri că România nu poate împiedica membrii unui anumit partid, care sunt totodată cetăţeni UE, să pătrundă pe teritoriul României, dar poate viza persoane.

Vona a participat la mitingul de luni din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri