Partidul lui C. P. Tăriceanu și Conservatorii se unesc într-un nou partid liberal

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu la Jurnalul de seara 1 -1

Am stabilit principiile pe baza cărora vom face fuziunea și ideile esențiale politice”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a arătat că noul partid va fi numit partidul Alianța Liberalilor și Democraților, va face parte din familia liberală europeană și va fi „o forță puternică de centru dreapta de factură liberală”.

Săptămâna viitoare voi participa la reuniunea partidelor liberale din Europa, unde vor fi prezenți prim-miniștrii liberali și șefii de partide liberale. De asemenea, am primit invitații de a ne înscrie în Internaționala Liberală și vom fi membri ALDE (Alianța Liberal-Democraților Europeni)”, a spus șeful Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că scopul acestei fuziuni este de a crea o forță politică mai puternică și „credibilă, de centru, care să reprezinte clasa de mijloc, întreprinzătorii, profesiile liberale”.

Vrem să-i reprezentăm mai ales pe acei români care cred în libertatea individuală, în necesitatea unui partid care să apere și să promoveze drepturile și libertățile individului, care astăzi sunt puse la grea încercare de unele instituții ale statului”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri