Patru lideri PSD, școliți de SRI

Data publicării:
2 SRI

Omul numărul doi din PSD este absolvent al Colegiului Naţional de Informaţii din subordinea SRI. Valeriu Zgonea a urmat cursurile unui program de masterat, din care a dobândit cunoştinţe generale în domeniul activităţii de informaţii, contrainformaţii şi securitate. Potrivit Serviciului Român de Informaţii, social-democratul este un expert în domeniul intelligence.

Valeriu Zgonea este şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Şi chiar dacă acum deţine funcţii importante în partid şi în Parlament, este şi unul dintre puţinii politicieni care au pornit de jos. Înainte de 1989 a fost lăcătuş mecanic. Abia după Revoluţie a intrat în politică.

Şi vicepreşedinţii PSD sunt şcoliţi de Serviciul Român de Informaţii. Deputatul Georgian Pop, de exemplu, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, iar în 2009 a terminat Colegiul Naţional de Informaţii de la SRI. Cursurile i-au prins bine ţinând cont că acum social-democratul conduce şi comisia comună a Parlamentului pentru controlul asupra Serviciului Român de Informaţii.

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, este chiar doctor al Academiei Naţionale de Informaţii din subordinea SRI. Actualul vicepreşedinte al PSD a obţinut titlul în 2007. Teza lui de doctorat a intrat în vizorul presei care susţine că lucrarea ar fi un plagiat.

Mihai Tudose a urmat şi cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi al Colegiului Superior de Securitate Naţională din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Un alt doctor ieşit de pe băncile SRI este deputatul Gabriel Vlase. Recent ales vicepreşedinte PSD, acesta a devenit în 2010 Doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii. La fel ca ceilalţi colegi, Gabriel Vlase a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare plus Colegiul Superior de Securitate Naţională de la SRI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri