Pe cine mizează Viorel Cataramă ca să câștige Președinția

Data publicării:
viorel catarama

Întrebat despre șansele pe care și le acordă pentru a deveni președinte, Viorel Cataramă a explicat că sondajele arată că 40 la sută dintre cetățeni nu mai vor să voteze partide politice, ci doresc un independent, care să nu fie aservit partidelor politice. „Acesta este bazinul electoral către care eu mă îndrept. E un bazin diferit de cel al nehotărâților”, adică cei care oscilează între un partid sau altul, a declarat Viorel Cataramă în emisiunea „Jurnalul de Seară”.

Omul de afaceri susține că România nu are în prezent o situație mai bună din cauza clasei politice actuale, care de 25 de ani a perpetuat furtul din banul public. „Partidele politice și Parlamentul au devenit structurile mafiote cele mai organizate și mai consolidate (...) fac legi care încurajează furtul din banul public. (...) În continuare toate partidele și-au dat mâna ca să continue și să perpetueze acest sistem”, susține fostul politician, care spune că afirmația este valabilă inclusiv pentru partidul din care a făcut parte (PNL).

El a explicat că partidele politice și Parlamentul pot fi obligate de cetățeni să se reformeze. Rolul președintelui în acest sens ar fi convocarea unui referendum prin care să schimbe Constituția sub trei aspecte:

1. Partidele politice și clasa politică să nu mai poată numi în administrație persoane pe criterii politice, incompetente și obediente, cu excepția prefecților, secretarilor de stat și subsecretarilor de stat.

2. Sistemul de achiziții publice trebuie să aibă loc numai prin licitații anunțate cu minimum 90 de zile înainte, iar după adjudecare să nu mai poată fi schimbat contractul sub nicio formă.

3. Să se stabilească prin Constituție controlul reciproc al instituțiilor publice și nimeni să nu mai fie deasupra legii, „cum e astăzi Parlamentul care poate să facă ce vrea”, a declarat Cataramă.

De asemenea, în viziunea lui Viorel Cataramă, șefii parchetelor locale și ai poliției ar trebui să fie aleși de cetățeni, la alegerile locale.

În felul acesta, susține Viorel Cataramă, s-ar putea dubla numărul de km de autostradă și alte lucrări care se fac din bani publici și s-ar putea dubla forța de muncă, taxele și impozitele colectate și consumul. Astfel, în patru ani, salariul minim ar putea să ajungă de la 200 la 500 de euro, susține Cataramă.

Pentru a se putea înscrie în cursa prezidențială din noiembrie, el are nevoie de 200.000 de semnături de susținere. Independentul spune că reușește să adune cam 10.000 de semnături pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri