Pe cine va nominaliza Klaus Iohannis, dacă premierul Victor Ponta va demisiona: „Îmi îndeplinesc promisiunile”

Data publicării:
sedinta de guvern 2015 ponta - gov 1 -2

 

Întrebat cum va mai putea lucra cu un premier care este acuzat de fapte penale, preşedintele a spus că speră să nu fie în acestă situaţie şi că întotdeauna se găsesc soluţii politice, notează Mediafax. 

Pasul următor îl reprezintă discuţiile cu liderii partidului, nominalizarea unui alt premier şi formarea unui alt guvern”, a afirmat Iohannis. 

Preşedintele Iohannis spune că, în eventualitatea unei demisii a premierului Ponta, va consulta partidele şi în funcţie de aceasta va face propunerea de premier, iar la întrebarea dacă rămâne la nominalizarea lui Cătălin Predoiu a răspuns că tinde să-şi păstreze şi să îndeplinească promisiunile.

Întrebat dacă rămâne la varianta de nominalizare a lui Cătălin Predoiu pentru funcţia de premier, Iohannis a răspuns: „Eu tind să îmi păstrez şi să îmi îndeplinesc promisiunile”.

Există în Constituţie prevăzută faza de consultare a partidelor. Eu chiar vreau sa consult partidele, să aud opţiunile lor, să văd cum reacţionează în această situaţie şi, în funcție şi de acest lucru, voi face nominalizarea, dar opţiunea mea este destul de cunoscută”, a adăugat Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri