Pensii speciale pentru parlamentari. Cristiana Anghel, senator: „Ceilalți și-au recuperat pensiile, e normal să rezolvăm și această problemă” 

Data publicării:
cristiana anghel

Cristiana Anghel, senator ALDE, s-a certat astăzi cu jurnaliștii după aprobarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Atâta timp cât am zis dreptate până la capăt și toți ceilalți și-au recuperat pensiile, este normal să rezolvăm și această problemă. Nu o luați ca pe un drept al unor oameni deasupra cetățenilor, dovadă că nu sunt de acord cu ciuntirea pensiilor militarilor”, a susținut Cristiana Anghel.

„În perioada aceasta cotizăm la pensii, dar eu nu am contract de muncă. Ca vechime la pensie, perioada aceasta e blanc. Dacă ai două-trei-patru mandate, când ieși la pensie nu ai vechime, ieși cu pensia ciuntită, pentru că nu ai vechimea în muncă. Trebuie să faci cumva să suplimentezi. Nu am fost de acord cu principiul contributivității, este cea mai mare idioțenie. Un judecător sau procuror care iese cu 80% din venitul brut pe ultima lună ce contribuție are? Un judecător CCR care ia 200 milioane salariu și 180 milioane pensie, ce contributivitate este?”, a adăugat senatorul

„Toată lumea vorbește despre pensiile parlamentarilor, nimeni nu a scos o vorbă despre bugetul mărit cu 40% la Administrația Preșidențială. Bugetul președintelui conține 1 miliard 700 de milioane de lei la dispoziția lui, poate să-i ia doamnei prime câte rochii vrea”, a subliniat ea.

În continuare, senatorul a spus că „un consilier al președintelui ia 100 de milioane și nu face nimic, eu iau aceleași 40 și ceva de milioane, nu mi-am mărit cu niciun leu indemnizația.”

Reporter: Când ați candidat ați știut ce privilegii aveți. Eu nu am mașină la scară cum aveți dvs.

Cristiana Anghel: Zău? Hai să fim serioși!

„Chiar vreți să spun un lucru? Noi, parlamentarii, dacă am vrea, am putea să vă cerem și dvs. să vă spuneți sursele de finanțare și cred că mulți dintre dvs. n-ați fi bucuroși să aflați sursele de finanțare și să vă spuneți veniturile pe lună. E una să faci gălăgie pentru un parlamentar care ia 1000 de euro și alta când ai 7-8000 de euro pe lună”, a replicat Cristiana Anghel.

Reporter: Credeți că noi avem 8000 de euro salariu? Sunteți departe de noi cetățeni.

Cristiana Anghel: Antena 3 plătește. Sunt destui care nu plătesc și sunt destui care au spălat bani.

Senatorul a adăugat că jurnaliștii „prezintă întotdeauna lucrurile deformat, în momentul în care ne faceți pe toți parlamentari penali, că suntem toți hoți și nu faceți deosebire”. Cristiana Anghel a adăugat că nu a votat în legătură cu legea care limitează numărul câinilor de la stână: „Îmi citesc legile, mă duc să fac amendamentul de abrogare a articoului respectiv”.

„Menirea mea este să lucrez în slujba poporului”, a reiterat senatorul, subliniind că mașina oferită de Senat este pentru protecția sa: „V-ați gândit câți dușmani mi-am făcut eu în momentul în care am lege împotriva recuperatorilor de credite?”.

Mie nu îmi apără nimeni securitatea, poate oricine să bage un cuțit în mine. Nu vă gândiți la lucrurile astea”, a mai spus ea, adăugând că „în campania lui Klaus Iohannis am avut 300 de amenințări cu moartea”, iar că autoritățile nu au făcut nimic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri