Pensii speciale şi pentru aleşii locali. Primar: "Munca cu omul este o muncă foarte, foarte grea"

Data publicării:
gheorghita cartusanu primar fundeni FB

Gheorghiţă Cărtuşanu, primarul comunei Fundeni, din judeţul Călăraşi: "Munca cu omul este o muncă foarte, foarte grea".

Gheorghiţă Cărtuşanu, primarul comunei Fundeni FOTO Facebook

După o adâncă chibzuinţă, el a ajuns la concluzia că pensiile speciale pentru primari sunt absolut justificate, dar... insuficiente. Când stai ani de zile la cârma satului intervine şi oboseala psihică. Aşa că, edilul şi-ar dori un spor de stres pentru toţi primarii din ţară.

Gheorghiţă Cărtuşanu: "Presiune de la şcoală, presiune de... acolo, biserica, vin şi spun hai să mai faci una, la dispensar dacă se întâmplă ceva”.

La câţiva kilometri distanţă găsim oraşul Budeşti. Doamna primar mărturiseşte sincer că s-ar bucura să primescă nişte bani în plus la pensie. Are o uşoară stânjeneală faţă de ceilalţi pensionari din sat care nu au avut norocul să fie primari. Se consolează însă cu gândul că merită mult mai mult o pensie specială decât un senator sau deputat.

Lucia Lefter, primarul oraşului Budeşti: „Parlamentarul, şi când spun parlamentar, deputat, senator vine în campania electorală şi dacă mai trece o dată la un an sau doi. Când vine în campania electorală nu face altceva decât să promită cetăţenilor şi cetăţenii vin la noi şi noi ne confruntăm cu toate problemele".

În asentimentul ei este şi primarul din comuna Frumuşani. Consideră că responsabilităţile unui primar sunt mult mai mari faţă de cele ale unui parlamentar.

Paul Duţă, primarul comunei Frumuşani: „Cum au toţi parlamentarii, zic că avem şi noi nevoie de această pensie, când om ieşi la pensie. Care mai apucă, care nu apucă, asta este. Faţă de Parlament avem răspunderi, suntem ordonatori principali de credite, avem proiecte, avem probleme".

Actul normativ prevede că pensiile speciale ale aleşilor locali se vor calcula după aceeaşi schemă ca şi ale parlamentarilor. Mai exact se înmulţesc lunile de mandat cu 0,55 la sută din ultima indemnizaţie brută. Evident, cei mai mulţi bani îi vor primi primarii cu cele mai multe mandate. Legea urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri