Petre Roman ameninţă Camera Deputaţilor

Data publicării:
Petre-Roman

 

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a făcut aceste precizări după şedinţa de vineri a conducerii Camerei.

"Am primit de la domnul Petre Roman o plângere prealabilă în care ne înştiinţează că, în cazul în care procesul dânsului va fi repus pe rol, va da în judecată Camera Deputaţilor cu privire la vacantarea postului de deputat. Am trimis-o către informare Comisiei Juridice", a spus Ciolacu, citat de Mediafax.

Petre Roman şi-a pierdut mandatul de deputat

Petre Roman solicită revocarea actelor juridice prin care Camera a luat act de încetarea mandatului său şi a hotărârii privind vacantarea locului său de deputat.

"În temeiul art.7 din legea 554 din 2004, formulez prezenta plângere prealabilă împotriva actului juridic prin care Camera a luat act, în şedinţa de plen din 9 februarie 2015, de încetarea mandatului de deputat al domnului Petre Roman şi împotriva Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 7 din 2015 privind vacantarea unui loc de deputat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 104 din 10 februarie 2015, în care vă solicit revocarea actelor sus menţionate ca fiind nelegale", se arată în plângerea prealabilă.

În plângere se arată că raportul de evaluare al ANI nu a rămas definitiv prin necontestare, fiind contestat în termenul legal, iar Camera Deputaţilor nu avea cum să constate starea de incompatibilitate până când instanţele judecătoreşti nu se pronunţă asupra legalităţii şi temeiniciei raportului ANI.

"În concluzie, atât constatarea incompatibilităţii, cât şi vacantarea locului de deputat deţinut de subsemnatul sunt nelegale, motiv pentru care solicit revocarea hotărârii Camerei Deputaţilor privind vacantarea unui loc de deputat, publicată în Monitorul Oficial. Vă solicit respectuos un răspuns la prezenta plângere în termenul legal de 30 de zile de la primirea acesteia", se mai menţionează în plângerea lui Petre Roman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri