Pîrvulescu: Dacă MCV dispare, dispar și progresele României

Data publicării:
pirvulescu

România a făcut progrese, mi-e teama că dacă MCV dispare, dispar și toate aceste progrese”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu, la Digi24, după publicarea raportului MCV.

Politologul Cristian Pîrvulescu spune că raportul MCV publicat astăzi „nu schimbă absolut nimic, pentru că rămâne interesul celor care vor să treacă ordonanțele de urgență”.

Acesta precizează că este vorba totuși despre un raport despre situația de anul trecut.

„Găsim în raportul MCV sugestii legate de situația din prezent, pe care însă raportul nu putea să îl evalueze, evaluarea se termină la sfârșitul anului trecut, însă aceste evoluții rapide au avut din partea Comisiei Europene o reacție, iar ce a spus vicepreședintele Comisiei e foarte important”, a punctat Cristian Pîrvulescu.

Astăzi, Frans Timmermans a declarat că ridicarea MCV depinde de finalizarea reformelor şi de măsuri care „să nu pună sub semnul întrebării progresele”.

Pîrvulescu a adăugat că „nu ar fi bine ca MCV să dispară”. „E una din garanțiile pe care Comisia Europeană le are, dar și cetățenii onești ai României, că lucrurile vor continua în direcția întăririi statului de drept. Politicienii au o obsesie față de MCV”, a subliniat el.

Politologul a mai spus că la Bruxelles se discută despre lărgirea mecanismului la toate statele membre.

„România a făcut progrese, mi-e teama că dacă MCV dispare, dispar și toate aceste progrese. Mecanismul ar trebui extins și la nivelul altor state. Sunt și state occidentare care nu ar face față criteriilor dar asta va întări democrația și statul de drept în UE”, a precizat Cristian Pîrvulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri