Plăcuțele cu numele primarilor pe investiții din bani publici ar putea fi interzise

Data publicării:
primaria capitalei digi-2

Inițiatorul proiectului, Horia Scarlat, spune că, de fapt, primarii de sector fac o campanie electorală permanentă şi vrea să dea jos si plăcuțele deja montate.

Niciunul dintre primarii de sector ai Capitalei nu a ratat ocazia să-şi pună numele pe lucrările făcute în mandatul lor.

„E ceva... Cum să zic eu, o cerşetorie: am făcut asta, să îmi daţi! Sau ceva de genul acesta”, a spus un bucreștean.

Au luat din vechime, se cred ctitori de ţară, dar sunt nişte ciocoi”, a declarat un altul.

De asemenea, inițiatorul proiectului a denunțat obiceiul drept unul „imoral”.

„Este o campanie electorală mascată. Este anormal ca, pe bani publici, primarii de sectoare să îşi facă campanie electorală”, a spus Horia Scarlat.

Într-un parc de cartier din Sectorul 1, de exemplu, numele primarului Andrei Chiliman apare pe cinci panouri mari. Cineva a avut grijă însă ca pe câteva dintre afişe numele edilului să fie acoperit cu vopsea.

Sunt plăcuţe ornamentale care costă mai mult decât semnele de circulaţie. Le vedem peste tot şi ce este amuzant este că unii dintre primarii care stau pe la DNA sau prin alte părţi beneficiază de această reclamă gratuită”, a subliniat Horia Scarlat.

În Sectorul 2, primarul Neculai Onţanu are alte preferinţe. Şi-a pus numele pe sistemul de supraveghere video, pe biserici și fântâni publice.

„Probabil este meritul lui. Asta e părerea mea, este meritul lui şi mai ales că noi suntem foarte mulţumiţi de domnul Onţanu”, a precizat un locuitor ala Sectorului 2.

În Sectorul 3, primarul Robert Negoiţă a fost mai pretenţios şi şi-a pus numele pe şcolile renovate din banii contribuabililor.

„Trebuie să izolezi şcoala. E un lucru normal. Nu trebuie să zici: am şi izolat-o! Eeee?”, a spus un bucureștean.

De altfel, nici primarul general suspendat nu a uitat să se asigure că va rămâne în memoria colectivă pentru investiţiile făcute.

Cea mai cunoscută plăcuţă de acest fel din Capitală este cea de pe piciorul podului Basarab, o lucrare „începută de Băsescu şi finalizată de Oprescu".

Propunerea care interzice această practică ar putea fi votată în următoarea şedinţă de Consiliu General. Dacă va fi aprobată, plăcuţele existente ar putea fi demontate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri