Pledoarie pentru lefuri mai mari. Parlamentar: "Chiar dacă par caraghios, trebuie să îmi schimb hainele mai des decât alţii"

Data publicării:
ionel agricoroaei

5.000 de lei. Atât încasează, lunar, Ionel Agrigoroaei pentru activitatea de senator. Mult prea puţin pentru o viaţă decentă, susţine parlamentarul UNPR.

Ionel Agrigoroaei: „Jumătate mergând în ratele de la bancă, că aşa m-a prins criza, cu credite, iau 2.500 de lei. Eu trebuie să mă documentez din tot felul de materiale de specialitate. Trebuie să îmi cumpăr cărţi, reviste. Chiar dacă par caraghios, dar totuşi trebuie să îmi schimb mai des hainele decât alţii. Nu mă reprezint pe mine, reprezint ţara. Deci, trebuie să avem un venit decent”.

Senatorul are nenumărate explicaţii pentru necesitatea majorării indemnizaţiei pe care o încasează: „Dacă îl laşi pe parlamentar cu un venit mic, normal că cel care are mai puţin caracter, mai puţin simţ patriotic, o să facă legi pentru grupurile de interese şi de interlopi”.

Un coleg din Camera Deputaţilor îl contrazice.

Horia Cristian, deputat PNL: „Banii sunt suficienţi pentru a trăi decent. Trebuie să te raportezi la ţara în care trăieşti”.

Alţii consideră că problema creşterii indemnizaţiei pentru senatori şi deputaţi este una de oportunitate.

Dumitru Oprea, senator PNL: „Un subiect care ar putea să fie discutat este raportat la întreaga populaţie a Europei: cum o duce muncitorul din Occident, ca să te raportezi şi tu, ca parlamentar, la cel din Occident”.

După ce ordonanţa privind creşterea salariilor demnitarilor a intrat în vigoare, deputatul PSD Florin Iordache a anunţat că o discuţie cu privire la lefurile aleşilor va avea loc în toamnă, în Parlament. Acela va fi momentul la care Guvernul va depune proiectul de lege care modifică salariile bugetarilor. Indemnizaţia aleşilor ar putea ajunge la 9.000 de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri