PNL a sesizat Parchetul pentru fals în înscrisuri

Data actualizării: Data publicării:
alina gorghiu fb

Alegeri în şcoli pentru funcţia de director şi eliminarea concursurilor. Ideea îi aparţine unui senator PSD, proiectul fiind depus la câteva zile după scandalul din Parlament în care a fost implicată Ecaterina Andronescu. Senatorul propusese amânarea concursurilor pentru directorii din preuniversitar până anul viitor. Liderul social-democrat Liviu Dragnea se distanţează de iniţiativele colegilor.

Senatorul Ovidiu Donţu a scos de la sertar un proiect respins în această vară de Parlament şi l-a reintrodus în circuitul legislativ. Social-democratul susţine că alegerile în şcoli ar asigura depolitizarea acestor funcţii. Şi unii sindicaliştii cred că este nevoie de o mai mare implicare a profesorilor în acest proces.

„Noi am cerut, ca Federaţie, să se introducă avizul conform în metodologie al consiliului profesoral. Practic, consiliul profesoral să dea aviz celor care doresc să ajungă directori”, afirmă Simion Hăncescu, preşedinte FSLI.

Tot în Parlament, social-democraţii au încercat să amâne concursurile pentru funcţia de director până în vara viitoare. Un amendament, votat de Comisia condusă de Ecaterina Andronescu, a generat însă un imens scandal. Liberalii i-au acuzat pe cei de la PSD că au falsificat o semnătură, motiv pentru care au depus o plângere penală la începutul acestei săptămâni.

„Vrem examene, transparent, anunţate, le susţine şi ministerul. PSD-ul nu le vrea, vom vedea ce se întâmplă până la urmă, numai că în paradigma asta nu mai putem funcţiona”, declara Alina Gorghiu, preşedintele PNL, la 19 septembrie.

După scandalul din Senat, Comisia de Învăţământ nu s-a mai reunit. În schimb, a venit Liviu Dragnea cu lămuriri despre poziţia PSD.

Sigur că nu este foarte în regulă ca în luna octombrie să se întâmple aceste concursuri, poate afecta procesul de învăţământ, dar poziţia PSD-ului este foarte clară: nu susţinem modificarea legii pentru a se amâna concursul stabilit de minister ”, spune Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Ministerul Educaţiei a decis ca luna aceasta să fie organizate concursurile pentru funcţia de director şi director adjunct în învăţământul preuniversitar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri