PNL anunţă schimbarea majorităţii în Senat

Data publicării:
parlament crop 1

 Călin Popescu Tăriceanu este din nou ameninţat cu înlocuirea din funcţie de către foştii săi colegi liberali.

„Credem că o să avem săptămâna viitoare o majoritate, astfel încât să nu avem emoţii în demersul pe care îl facem”, a declarat Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte al PNL.

El a adăugat că săptămâna viitoare se intenţionează depunerea cererii de revocare a lui Tăriceanu. 

Estimarea mea este că în cursul următoarelor zile, maximum o săptămână, vom avea concretizarea unei noi majorităţi în Senat şi apoi în Camera Deputaţilor, printr-un efect de mimetism politic. Condiţiile sunt practic reunite pentru o schimbare de majoritate la început în Senat, apoi la Cameră, şi ne putem pregăti în următoarele săptămâni pentru concretizarea unui proiect politic, a unui nou Guvern, a unei noi majorităţi", a spus astăzi Mircea Geoană.

El a susţinut că majoritatea actuală din Senat este foarte „fluidă" şi a arătat că senatorii sunt „deja convinşi" de faptul că viitorul constă într-o construcţie politică care să reprezinte stânga într-un parteneriat strategic cu dreapta.

Un test va fi numirea noului judecător al Curţii Constituţionale, în locul lăsat vacant de Toni Greblă. Şi PSD şi PNL şi-au desemnat câte un candidat. Majoritatea necesară este de 86 de voturi.

Cine vrea să-l debarce pe Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului

Planurile noului PNL pentru a prelua conducerea Senatului

Locul lăsat liber de Toni Greblă la CCR, disputat de două femei

Liberalii se bazează pe 58 de senatori.

Declarativ, au reuşit să atragă de partea lor alţi şapte aleşi, inclusiv din barca puterii. Doar că, potrivit unor surse din PSD, doi dintre ei au fost întorşi din drum.

Nici deputaţii liberali nu se lasă mai prejos şi susţin că negociază pentru schimbarea majorităţii din Cameră.

Ludovic Orban - vicepreşedinte PNL: „Purtăm negocieri la nivelul Camerei Deputaţilor fie cu grupurile parlamentare, fie cu deputaţi, astfel încât să formăm majoritatea parlamentară. Atunci când vom dispune de majoritate parlamentară puteţi fi convinşi că vom demara procedurile de schimbare a domnului Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

În Camera Deputaţilor, PNL are doar 112 parlamentari, faţă de cei 215 ai coaliţiei de guvernare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri