PNL București va avea doi șefi: Adriana Săftoiu și Cristian Buşoi

Data publicării:
busoi saftoiu colaj

 

În cadrul ședinței de luni urmează să fie stabilit și un termen până la care să fie nominalizați și președinții organizațiilor de sector ale liberalilor din București, cel mai probabil luna viitoare. Potrivit unor surse PNL, în interiorul formațiunii există încă disensiuni în privința criteriului care să fie aplicat la desemnarea celor șase președinți de organizații. 

Vechiul PNL nu este de acord cu principiul parității în ocuparea locurilor de conducere ale orgnizațiilor locale și pledează pentru alegeri interne, în vreme ce gruparea care reprezintă fostul PDL dorește propulsarea unor politicieni cu notorietate și experiență în mobilizarea electoratului.

Imediat după alegerile locale, liderul PNL București, Cătălin Predoiu, care s-a clasat al treilea în cursa pentru Primăria Capitalei, cu un scor de 11%, și-a asumat eșecul și a demisionat din fruntea oraganizației.

În același timp, conducerea centrală a PNL a decis ca toți liderii de organizații de sector ale PNL să demisioneze, însă, potrivit unor surse din partid, singurul document depus în acest sens ar fi fost semnat de Anca Boagiu, lider la sectorul 2. 

Cristian Bușoi este susținut de vechiul PNL, este primul dintre cei patru candidați pe care liberalii i-au nominalizat de la începutul acestui an în cursa pentru postul de primar general al Bucureștilor, fiind susținut în prima etapă de președintele Klaus Iohannis. Retragerea acestuia din cursă a fost legată de lipsa de popularitate pe care au indicat-o sondajele de opinie și dezvăluirile din presă referitoare la posibile conflicte de interese în alcătuirea averii. 

Adriana Săftoiu, susținută în funcția de președinte coordonator al organizației de București de către Vasile Blaga, a fost la un pas de a fi desemnată candidata liberalilor în confruntarea electorală pentru desemnarea primarului general al Capitalei. În locul său a fost preferat, la propunerea vechilor liberali, Marian Munteanu, cel de-al treilea candidat retras de PNL în pregătirea alegerilor locale.

Discuțiile despre desemnarea unor noi lideri de organizații PNL au loc pe fondul unui proces neîncheiat încă de fuziune între vechiul PNL și fostul PDL și în teritoriu consemnându-se neînțelegeri la desemnarea președinților de organizații. Miza unui astfel de demers este strâns legată de ocuparea locurilor eligibile pe listele pentru alegerile parlamentare, unde președinții de organizații au o decizie importantă.

Cristian Bușoi anunță că PSD va fi principalul adversar al PNL București

Noul președinte al PNL București, Cristian Bușoi, a declarat, luni, după nominalizarea sa în funcție, că principalul adversar al formațiunii sale în administrația Capitalei a fost, este și va fi PSD, în vreme ce USB este așteptată la o colaborare cu liberalii.

Bușoi a fost ales prin vot președinte al PNL București, iar Adriana Săftoiu a fost aleasă prim-vicepreședinte coordonator al organizației, în cadrul ședinței de luni a conducerii centrale a liberalilor.

Noul președinte al organizației bucureștene a spus că există multe lucruri "profund în neregulă" la Primăria Capitalei și la cele de sector, unde PSD deține majoritatea, și că sunt încă semne de întrebare față de linia pe care o vor urma liberalii în administrația locală de la Capitală.

"'Principalul adversar al PNL a fost, este și va fi PSD", a declarat Cristian Bușoi, referindu-se la direcția politică a organizației pe a cărei conduceri a preluat-o.

În privința USB, Bușoi a declarat că așteptă să vadă dacă se poate stabili cu formațiunea condusă de Nicușor Dan o colaborare, chiar dacă aceasta nu se revendică de la ideologia de dreapta. "Dacă nu vom avea o colaborare, vom face singuri opoziție la PSD"', a mai spus Bușoi.

Bușoi consideră că Adriana Săftoiu, prim-vicepreședinte coordonator al PNL București, are experiență în comunicare și în politică, iar în prima ședință a noii conduceri a PNL București, se vor stabili atribuțiile acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri