PNL cere lista proiectelor pe care le va finanța Sevil Shhaideh

Data actualizării: Data publicării:
REACTII PREMIER SEVIL_N24 AGERPRES
Foto: Agerpres

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, solicită ministrului Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să facă publice deciziile de finanţare a proiectelor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de împărțirea celor 30 de miliarde de lei puse la dispoziția Ministerului Dezvoltării.

REACTII PREMIER SEVIL_N24 AGERPRES
Foto: Agerpres

„Termenul limită până la care se strâng proiectele finanţate prin PNDL este vineri, 17 martie. Primarii transmit proiectele de dezvoltare pentru localităţile lor: apă şi canal, şcoli, infrastructură, pentru bunăstare locală. PNL a atras atenţia că aceşti bani trebuie cheltuiţi transparent. Există precedentul Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, care a alocat discreţionar bani pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Există temerea că aceşti bani îi vor transforma pe primari în pioni manevraţi politic. Aici nu vorbim despre sancţionarea primarilor PNL, ci despre oameni care nu au făcut decât să aibă o opţiune politică. Sancţionarea primarilor PNL echivalează cu sancţionarea oamenilor”, a declarat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă.

Liderul interimar al liberalilor cere ca lista proiectelor care vor fi finanţate din cele 30 de miliarde de lei aflați la dispoziția lui Sevil Shhaideh să fie făcută publică înainte de publicarea hotărârilor de ministru în Monitorul Oficial.

Suma de 30 de miliarde de lei a fost alocată, sub formă de credite de angajament, prin Ordonanța de Urgență nr. 6/2017 și acoperă perioada 2017-2020. Actul normativ prevede că banii vor putea fi folosiţi pentru finanţarea a 9.500 de obiective de investiţii, din care 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar care necesită efectuarea de lucrări de realizare / extindere / reabilitare / modernizare / dotare în vederea obţinerii autorizaţiilor de funcţionare şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional.

OUG 6 a fost dur criticată de partidele de opoziţie încă de la momentul adoptării sale, la finalul lunii ianuarie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri