PNL depune moţiune de cenzură săptămâna viitoare

Data publicării:
sac de box sigla psd cadou alina gorghiu foto facebook 15 09 2015 CROP-1

Actualizare 18.30. Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) a făcut vineri, un apel către partidele aflate în coaliția de guvernare să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, pe care liberalii o vor depune, luni, la Parlament.

Avem un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție care refuză să facă un gest elementar, un gest igienic și anume să-și dea demisia. Din păcate refuză acest gest normal, care ar reprezenta, cred eu, exact ceea ce interesul național în acest moment o cere. Mai mult, premierul nu doar că nu își dă demisia, în acest moment singura sa reacție este de a ataca procurorul de caz, gest pe care cred că nici un parlamentar nu ar trebui să si-l permită vreodată. Pot spune cu toată responsabilitatea că acest gest este prea mult chiar și pentru Victor Ponta. Cu un prim-ministru trimis în judecată și menținut în funcție, România pare un stat care tolerează corupția, pare un stat care, din păcate, se degradează”, a declarat Alina Gorghiu.

Președinte PNL a făcut un apel către partidele aflate în coaliția de guvernare să pună în prim-plan interesul național.

La fel de vinovați precum Ponta ar părea și cei care îl susțin din cadrul coaliției aflate la guvernare, pentru că le-am solicitat ieri să se disocieze de Ponta și să țină cont de interesul țării și să-i retragă sprijinul. (...) Fac un apel apăsat către toți cei care sunt parlamentari și se află în coaliția care susține Guvernul să analizeze cu înțelepciune situația și să ia o decizie în interesul României și să susțină moțiunea”, a mai spus Alina Gorghiu.

Liderii PNL au menționat că 'moțiunea de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului, generată de problemele în Justiție ale premierului' va fi depusă luni în Parlament, decizia fiind luată în cadrul ședinței Colegiului Director Național al partidului, desfășurată, vineri, la Poiana Brașov.

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a adăugat că în ziua în care se va discuta moțiunea de cenzură va fi organizat un miting la Palatul Parlamentului din București.


 

Alina Gorghiu: FOTO Facebook

Moţiunea ar putea fi depusă luni.

Deocamdată nu esxistă un text finalizat, lucrându-se la temele care vor fi invocate.

PNL are şanse minime să treacă o moţiune. Se bazează pe voturile a 176 de parlamentari. Îi lipsesc 100 de voturi ca să îl poată demite pe Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri