PNL depune o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Rovana Plumb

Data publicării:
rovana plumb fb

„Grupul PNL va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă, prima moţiune din această sesiune. Ea îi este adresată ministrului Muncii, doamnei Rovana Plumb, şi se intitulează „PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean”. Aceasta este deviza pe care o vedem la tot pasul în toate acţiunile PSD (...) Pe 2 septembrie PNL a invitat-o pe Rovana Plumb să vină la comisie pentru a dezbate probleme care îi interesează pe cetăţeni şi proiecte de legi şi ordonanţe pe care le promovează ministerul, dar de cinci luni de zile doamna ministru se teme să vină la Comisia de muncă şi preferă să vorbească ori pe holurile Parlamentului, ori în studiourile de televiziune, dar mai puţin în Parlament”, a declarat Pocora.

Deputatul PNL a precizat să subiectul moţiunii pleacă de la textul ordonanţei Guvernului prin care sunt desfiinţate Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţia Socială, în locul acestora urmând să fie realizat „prin comasare un mamut”, respectiv Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială.

Prin această măsură PSD încurajează frauda fiscală pe piaţa muncii şi corupţia în sistemul de asistenţă socială şi transformă Inspecţia Muncii şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială în anexe ale PSD cu caracter de ajutor social pentru şomerii de partid”, a afirmat Pocora.

De asemenea, ea a precizat că ultima raportare a Ministerului Finanţelor arată că frauda fiscală pe piaţa muncii se ridică la 14,6% din PIB, iar măsura de „desfiinţare a inspectoratelor de muncă înseamnă un act iresponsabil”.

Se spune că avem nevoie de bani la buget, şi atunci ce faci? Laşi piaţa muncii la negru liberă, îţi pui oamenii de partid şi ce mai contează colectarea la buget, eventual mai vii şi pui o taxă doar pentru că tu, PSD, ai interes să-ţi angajezi oamenii acolo”, a mai spus Pocora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri