PNL, fuziune întârziată cu fostul PDL

Data publicării:
gorghiu blaga - crop fb gorghiu

În toamna anului trecut, copreşedintele PNL Vasile Blaga anunţa un calendar pentru fuziunea în teritoriu. „Cred că putem, în 2015, până-n iunie, să finalizăm fuziunile la nivel de localități până la municipiu, iar în partea a doua a anului la nivel de județe, pentru că vin alegerile peste noi. Acesta va fi calendarul, pe care-l voi propune și în Comisia de unificare”, spunea Vasile Blaga, copreşedintele PNL, la Adevărul Live.

Fuziunea a bătut pasul pe loc. Ideea conducerii bicefale nu a avut efectul scontat. Perioada de tranziţie menită să obişnuiască propriii membri cu o coabitare după ani de rivalitate dură a fost marcată de noi conflicte, de această dată interne. Definitorie pentru această stare de spirit aveau să fie repetatele şedinţe din Modrogan cu copreşedinţii de filiale judeţene care nu se înţelegeau. La ultima din ele, 14 organizaţii au fost convocate să dea explicaţii pentru certurile din teritoriu.

Pentru a evita un posibil dezastru la viitoarele alegeri, conducerea PNL a luat decizia unei fuziuni accelerate de jos în sus, prin renunțarea la actualul binom.

Toți candidații PNL, mai puțin la organizațiile județene, să preia conducerea unică în comunitatea în care candidează”, a spus Alina Gorghiu, copreședintele PNL.

În paralel, secretariatul general va fi unificat, iar viceliderii regionali, reorganizați: câte un coordonator la trei - patru județe. Calendarul fuziunii se lungeşte, dar Vasile Blaga pare mulțumit.

La nivel de județe, vom propune o formulă după alegerile locale. În mare parte, calendarul a fost respectat. Ca sa nu spun ca sunt organizații care sunt gata, în proporție de 99%. Ca de exemplu Timișul”, a spus Vasile Blaga

La pachet cu noile criterii de integritate pentru selectarea propriilor candidaţi, măsurile riscă să provoace noi conflicte în teritoriu.

Nu poti să începi un an electoral fără să ai o echipă unită. Prin conducerile unice se eficientizează activitatea. Competiția naște pasiune, nemulțumiri. Am pretenția de la colegii mei să piardă frumos”, a mai spus Alina Gorghiu.

Dacă cineva nu înțelege și își pune interesul propriu înaintea celui al partidului, îmi pare rău, ne despărțim chiar dacă nu vreau”, a afirmat și Vasile Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri