PNL îi reproșează premierului Dacian Cioloș că nu a depolitizat deconcentratele

Data publicării:
GORGHIU BLAGA Agerpres

În PNL, ziua analizei privind rezultatele de la alegeri a început cu anunţul că cinci din cei şase preşedinţi ai organizaţiilor de sector şi-au dat demisia. Spre seară, lista a fost completată de Anca Boagiu, care a ezitat iniţial să renunţe la funcţia de şef al PNL Sector 2.

Foştii lideri din Capitală au insistat ca şi secretarul general al partidului să le urmeze exemplul.

„O parte dintre noi, și anume patru președinți de sectoare, am solicitat și demisia domnului Bolojan, pentru că în calitatea de șef de campanie nu a performat. A lipsit din această campanie”, a acuzat Mihai Voicu.

Curând au apărut şi vocile de susţinere pentru Ilie Bolojan, cel care a câştigat un nou mandat de primar în Oradea, cu peste 70 la sută din voturi.

„Ar fi nedrept să spunem că Bolojan ar fi singurul vinovat. O mare parte din deciziile care au fost luate la București nu îi aparțin domnului Bolojan”, a spus Adriana Săftoiu.

După ore întregi de discuţii, conducerea partidului a anunţat că subiectul demisiei lui Ilie Bolojan nici măcar n-a existat.

Nu s-a cerut nici un fel de demisie, ba dimpotriva s-a retras o solicitare de demisie făcută la adresa domnului secretar general. În rest, toate lucrurile merg bine”, a spus Alina Gorghiu.

Am cerut un vot de încredere în ce mă privește. Acest vot a fost dat pentru că un secretar fără autoritate nu este eficient”, a spus Ilie Bolojan.

Mai mulţi lideri PNL din ţară, care au obţinut rezultate proaste la alegeri, au dat vina pe Guvern.

Reproșurile au fost legate de implicarea totală a celor din deconcentrate. Și noi i-am cerut domnului Cioloș. A fost una din condițiile pe care i le-am pus, a promis că depolitizează”, a spus Vasile Blaga.

De altfel, cei doi preşedinţi ai PNL i-au cerut o întrevedere premierului, săptămâna viitoare, pentru discuţii pe această temă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri