PNL încearcă să nege tensiunile cu vechiul PDL

Data publicării:
blaga - predoiu - 7315513-Mediafax Foto-Andreea Alexandru 1

Oficial, liderii liberali încearcă să dea uitării scandalul mediatic provocat de Teodor Atanasiu.

Ceea ce am spus acolo îmi asum, am spus-o în anumite contexte, nu în cele date de dumneavoastră. Toate declarațiile PNL vor fi susținute de mine, iar decizia PNL este că dacă vom face un guvern mâine, premier va fi Predoiu”, a spus Teodor Atanasiu.

Liderul vechiului PNL susţine că Teodor Atanasiu nu va scăpa de sancţiune după declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile. Alina Gorghiu a dat asigurări că în continuare Cătălin Predoiu va fi candidatul PNL pentru funcţia de premier.

„Orice declarație care afectează ideea de fuziune și de unitate a PNL va fi în mod clar sancționată, dar vă asigur că relația dintre mine și dl. Blaga e una nu doar politic bună, ci și personal”, a spus Alina Gorghiu.

Cătălin Predoiu, principala ţintă a atacurilor lui Teodor Atanasiu, susţine că momentul a depăşit.

Important e că am ieșit din această mică criză, proiectul e mai important decât să ne împiedicăm de câteva declarații”, a spus Cătălin Predoiu.

Şi fostul lider democrat-liberal a încercat să aplaneze tensiunile. „E un moment peste care va trebui să trecem, să învățăm din el, proiectul e foarte important. (...) S-a sancționat singur, a fost pus în situația de a da explicații”, a spus Vasile Blaga.

La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a pierdut din vehemența cu care îl acuza duminică pe Teodor Atanasiu.

„Aici nu suntem parteneri, suntem împreună”, a explicat Gheorghe Falcă.

Tensiunile din noul PNL au apărut după ce Teodor Atanasiu a prezentat, într-o şedinţă a liberalilor din Bistriţa Năsăud, un posibil scenariu de acţiune împotriva noilor parteneri din fostul PDL.

„Noi, fără PDL, nu câştigam preşedintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. (...) Le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! (...) Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. (...) Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că, dacă pleacă mâine, îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' și cu lacu' (...) Nu o să plece, nu-s proşti. O să convieţuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând!”, ar fi spus Teodor Atanasiu.

La şedinţa liberalilor din Bistriţa-Năsăud au mai fost prezenţi lideri din vechiul PNL, dar şi co-preşedintele liberalilor Alina Gorghiu.

C. Predoiu, despre declaraţiile lui T. Atanasiu: Nu mă deranjează nicio opinie exprimată liber
Vasile Blaga, despre declarațiile lui T. Atanasiu: Nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc stenogramele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri