PNL: Peste 90% din bugetul firmei de parcări înființate de Firea merge la salarii

Data actualizării: Data publicării:
firea

Ciprian Ciucu, consilier general în Primăria Capitalei, o acuză pe Gabriela Firea că politizează companiile proaspăt înființate de municipalitate. Mai mult, afirmă că într-una dintre cele peste 20 de firme aproape toți banii vor merge la salarii.

Din seria “Ce nu v-a zis Primărița”. Azi, firma de PARKING. Compania asta n-are o logică economică în sine, alta decât de a desprinde de bugetul primăriei cârca de bani ce se încasează pe parcări. De la companii iei bani dacă vrei (cum a luat Tudose deunăzi) sau îi lași acolo să facă oamenii aceia ce vor cu ei. Este una dintre cele trei firme în care se va sparge actuala Administrație a Străzilor. După cum e făcut bugetul se observă că nu-s puși pe investiții, ci doar pe administrarea locurilor de parcare, cu acestă firmă. 91,38% din buget merge pe salarii!”, susține Ciprian Ciucu.

„Directorul, un anume Constantin Nicolae, este adus de la una dintre companiile Primăriei Voluntari, S.C. Euro Apavol S.A. Politizare sau coincidență? Nicolae mai este în CA-ul uneia dintre firmele PMB. Dar ceea ce ne indubitează cel mai mult este că și-au fundamentat veniturile din taxa de parcare pentru 73 de zile, 20 octombrie-31 decembrie, pentru 7500 locuri de parcare de doar 2 ore pe zi/loc de parcare! Să fie oare „modelul Cocoș”? Unde sunt restul de bani?”, a adăugat consilierul PNL.

La finalul lunii septembrie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat noua rectificare a bugetului Capitalei, urmând să fie reduse cu 175 de milioane de lei fondurile de la infrastructură. Nu se mai alocă fonduri pentru semaforizarea a 38 de intersecţii, iar bugetul pentru colectarea, tratarea şi distrugerea deşeurilor este redus şi el cu peste 3 milioane de lei. În schimb, este suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici şi pentru Administraţia Monumentelor.

Tot atunci s-a decis majorarea capitalului social pentru societăţile din Holdingul Municipal "Bucureşti - Capitală europeană" şi acordarea de împrumuturi de aproximativ 130 de milioane de lei pentru acestea.

Citiți și Gabriela Firea ia 4X4 pentru Compania de IT a Primăriei

Societăţile comerciale nou înfiinţate de primărie sunt Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA, Compania Municipală Sport Pentru Toţi SA, Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA, Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA, Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA, Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA, Compania Municipală Protecţie Civică şi Voluntariat Bucureşti SA şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA, Compania Municipală Medicală Bucureşti SA, Compania Municipală Turistică Bucureşti SA, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA şi Compania Municipală Agrement Bucureşti SA, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susținut atunci că Holdingul Municipal "Bucureşti Capitală Europeană” a fost înfiinţat tocmai pentru a se schimba fundamental modul în care s-a lucrat până acum în administraţia publică locală, iar rezultatul va fi o accelerare a procedurilor şi o simplificare a birocraţiei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri