PNL rămâne fără un senator

Data actualizării: Data publicării:
vergil-chitac

Senatorul Vergil Chiţac a demisionat, joi, din PNL. El a declarat că gestul său are legătură cu contestarea alegerilor de la organizaţia municipală Constanţa, de la sfârşitul lunii martie, iar Curtea de Arbitraj din cadrul partidului nu a dat încă un răspuns la acea contestaţie. Parlamentarul a precizat că nu se va înscrie într-o altă formaţiune politică şi va activa ca independent.

Vergil Chiţac a declarat că unul din motivele demisiei îl reprezintă nesoluţionarea dosarului depus la Curtea de Arbitraj legat de alegerile din 31 martie de la organizaţia municipală PNL Constanţa.

„Demisia are legătură cu nesoluţionarea dosarului pe care l-am depus la Curtea de Arbitraj, legat de alegerile de la municipiu, din 31 martie. Am contestat organizarea acestora. Probele sunt absolut evidente, probabil că şi de asta nu s-a dat un răspuns. Ludovic Orban m-a asigurat, acum două luni de zile, că va face orice ca să dea îmi dea un răspuns într-un fel sau altul cu celeritate. Pentru mine celeritate nu înseamnă două luni de zile, iar eu nu mai pot sta în situaţa asta”, a explicat senatorul, pentru News.ro

El a mai spus că un alt motiv al demisiei este faptul că reprezentanţi din organizaţia judeţeană Constanţa se plâng de el la conducerea centrală a partidului că nu pot face diverse lucruri.

Chiţac a menţionat că doreşte să lase conducerea organizaţiei judeţene a PNL Constanţa să-şi manifeste competenţa politică şi peste câţiva ani se va vedea cine a fost vinovat de situaţia din partid.

„Îi las să-şi manifeste leadershipul şi competenţa politică, dacă eu îi încurc, şi vom discuta peste câţiva ani de zile dacă am fost de vină eu sau nu după rezultatele pe care le vom avea”, a menţionat Chiţac.

Senatorul a mai spus că nu intenţionează să se înscrie într-o altă formaţiune politică şi va activa ca indepedent.

Vergil Chiţac a contestat organizarea alegerilor de la organizaţia municipală a PNL Constanţa din data de 31 martie, dar nu a primit vreun răspuns. Înainte de scrutinul respectiv, el ocupa funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, dar nu intenţiona să participe în alegeri, dar a menţionat că dorea să fie garantul faptul că acestea sunt organizate cu respectarea tuturor regulamentelor interne.

Vergil Chiţac, fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a fost candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Constanţa din 2016, el fiind învins de candidatul PSD, Decebal Făgădău. El a intrat în partid la începutul anului trecut şi a fost preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Constanţa până la sfârşitul lunii martie 2017.

Vergil Chiţac a devenit senator în urma alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului trecut.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri