PNL și-a ales oamenii pentru șefia unor instituții

Data publicării:
liste-electorale-pnl (1)

Biroul Politic Național al PNL a aprobat miercuri membri de partid care vor fi nominalizate pentru a ocupa un loc în instituții ale statului care au conducere incompletă, printre care Banca Națională, Curtea de Conturi sau Autoritatea de Reglementare în Energie.

Propunerile PNL pentru posturile vacante din instituții: Eugen Nicolăescu la BNR, Anca Boagiu la Curtea de Conturi, Teodor Atanasiu la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), Sulfina Barbu la CNSAS (Studierea Arhivelor Securității). Eugen Nicolăescu va fi propus pentru postul de viceguvernator al BNR, Sulfina Barbu, membru în CNSAS, Anca Boagiu la Curtea de Conturi, pentru postul de Președinte al Autorității de audit (post ocupat de fostul senator liberal Popa Aron), iar Teodor Atanasiu, pentru postul de vicepreședinte ANRE.

Parlamentul este instituția care aprobă numirile în conducerea acestor instituții, cutuma fiind cea a numirilor politice. Postul de viceguvernator BNR este vacant din 2016, după ce DNA l-a trimis în judecată pe viceguvernatorul Bogdan Olteanu (nominaliat tot de PNL) pentru trafic de influență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri